0
Ostali sportovi

Čavić objasnio razloge odlaska iz Srbije

Objavljeno: 04.07.14 u 12:11

Proslavljeni srpski plivački reprezentativac Milorad Čavić rekao je u petak da je iz privatnih razloga, ali i zbog veoma loše finansijske situacije, morao da zatvori svoju Plivačku akademiju u Kragujevcu.

cavic

Čavić je pismom objavljenom na svojoj Fejsbuk stranici rekao da je Akademija, osnovana u februaru prošle godine u Kragujevcu, bila u „ozbiljnim dugovima i bez ikakvih šansi da opstane u daljem poslovanju“.

„Početna zamisao je bila da nam grad pomaže finansijski dok ne stanemo na svoje noge, a tada bi se taj iznos i smanjio. Mi nikada nismo bili ni na pozitivnoj nuli. Za to ne možemo da krivimo grad, već nedostatak slobodnog prostora u bazenu i vreme koje je bilo neophodno da se Akademija proširi“ – naveo je Čavić, prenosi agencija Beta.

Dodao je da Akademija 10 meseci nije primila nikakvu novčanu pomoć zbog budžetskog deficita u Kragujevcu.

„Jedini razlog što je moja Akademija potrajala ovoliko je taj što sam sredstva izdvajao iz svog sopstvenog džepa. Obećao sam da ću plivanje u Kragujevcu učiniti vrhunskim i uspeo sam da pokrenem revoluciju, ali, nažalost, nemam sredstava da je i uspešno završim“ – naveo je Čavić.

Dodao je da se poraz nije odrazio samo na njegovo finansijsko već i na zdravstveno stanje.

Čavić je istakao da je u Akademiju uložio veliki deo sredstava od osvajanja srebrne olimpijske medalje u Pekingu 2008. ali i od zlatne medalje na SP.

„Nisam ostvario nikakvu materijalnu dobit u poslednjih 15 meseci. Normalno je da se nadam da ću jednog dana povratiti iznos koji sam do sada izgubio i da ću dobiti nadoknadu od grada za svoj doprinos, a ako ne, to je ipak samo novac. Zaradiću taj iznos u Americi ako sve ostalo propadne“ – rekao je Čavić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter