0
Evropske lige

Đurđić se vratio u Bundesligu

Objavljeno: 03.07.14 u 16:00

Srpski napadač Nikola Đurđić prelazi u redove nemačkog prvoligaša Augzburga. Uprava Augzburga dogovorila je sve detalje oko transfera sa njegovim dosadašnjim klubom Grojter Firtom, tako da lekarski test ostaje jedina formalnost do potpisivanja trogodišnjeg ugovora.

– Verujemo da će medicinski testovi proći uspešno i zadovoljni smo što će Nikola Đurđić pojačati naš tim – rekao je Štefan Rojter, generalni menadžer Augzburga i bivša fudbalska zvezda Bajerna, Juventusa, Dortmunda i nemačke reprezentacije.

Djuirdjic
Đurđić bi u petak trebalo da se pridruži novim klupskim kolegama, koji su pripreme za novu sezonu započeli pre dva dana.

28-godišnji srpski fudbaler došao je u Nemačku u januaru 2013. i na ukupno 30 odigranih utakmica za Grojter Firt postigao je devet golova. Đurđić je prethodnog avgusta doživeo tešku povredu ligamenata zbog koje je pauzirao pola godine, pa je prošle sezone odigrao samo 15 mečeva.

Karijeru je započeo u Radničkom iz Pirota, da bi zatim dve i po sezone igrao za Voždovac. U norveški Haugesund je došao u januaru 2009. i tamo je na 109 utakmica postigao čak 57 golova. Sjajnu polusezonu imao je i na pozajmici u švedskom Helsingborgu, kada je postigao 14 golova na 19 utakmica. Đurđić je debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije na prijateljskom meču sa Kiprom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter