0
Košarka

Sećanje na 2. jul 1995. godine (VIDEO)

Objavljeno: 02.07.14 u 16:48

Poslednjih godina retko kada imamo priliku da se radujemo uspesima pod obručima. Ako ništa drugo, mada to nikakva uteha nije, bar imamo čega da se sećamo – a na današnji dan, pre tačno 19 godina košarkaška reprezentacija naše zemlje osvojila je zlatnu medalju na EP u Atini.

Jugoslavija

Jugoslavija je, predvođena fenomenalnim Aleksandrom Đorđevićem, koji je u finalnom meču, koji smo dobili 96:90, postigao čak 41 poen. Sale je pogodio devet trojki iz 12 pokušaja i potvrdio epitet najboljeg košarkaša Evrope u tom trenutku.

Selektor je bio Dušan Ivković, a našu petorku činili su Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Žarko Paspalj (kapiten), Zoran Savić i Vlade Divac.

Razbili su Litvance, koji su nezadovoljni suđenjem u jednom trenutku drugog poluvremena napustili parket i pretili prekidom… Vratili su se na poziv Đorđevića i Savića, ali nisu izbegli poraz.

Osim zlata, fenomenalnog Đorđevića, povlačenja Litvanaca sa meča, pamti se i zakucavanje Predraga Danilovića nad Arvidasom Sabonisom.

A pamti se to finale i po ružnim scenama, jer su reprezentativci Hrvatske, koji su osvojili bronzu, napustili svečanu ceremoniju dodele medalja.

Lepo je sećati se, možda nas Sale, sada kao selektor, ponovo dovede do nekih novih visina. Bili smo zemlja košarke…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter