0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Večiti zadovoljni: Zahvaljujući plej-ofu, dobićemo pravu odluku o šampionu

Objavljeno: 01.07.14 u 19:13

Sportski direktori Partizana i Crvene zvezde Dragan Todorić i Davor Ristović izrazili su zadovoljstvo što će se u ABA ligi od sada igrati plej-of.

U regionalnom takmičenju plej-of će zameniti ’fajnal for’, a o tome se pričalo od trenutka kada je ta liga postala jedina kroz koju klubovi mogu da izbore mesto u ABA ligi.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Ne postoji sumnja da smo postigli pravu sportski odluku. Zahvaljujući plej-ofu, dobićemo pravu odluku o šampionu. Jedan loš dan više neće moći da odluči šampiona. Svi klubovi će biti jednaki i kao što sam već rekao, najbolji tim će postati šampion. Posebno sam zadovoljan što smo zajedno doneli ovu odluku. Evidentno je da će datumi raznih takmičenja morati da budu promenjeni, ali se nadam da ćemo se izboriti sa tim“, istakao je Todorić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ristović je istakao da je Zvezda jedan od klubova koji je inicirao ideju o uvođenju plej-ofa.

„Mi smo bili među onima koji su inicirali promenu formata u korist plej-ofa. Verujemo da je ta odluka u interesu sporta. Neće se ponovo desiti da posle regularnog dela sezona jedna utakmica odluči ko će igrati u Evroligi. Ova odluka je doneta iz sportskih motiva i nadam se da ćemo sledeće sezone mi biti ti koji će doći do Evrolige“, naglasio je Ristović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter