0
ATP

Šok na Vimbldonu: Nadal ispao u osmini finala, izbacio ga tinejdžer

Objavljeno: 01.07.14 u 21:50

Velika senzacija dogodila se na Vimbldonu. Najbolji teniser sveta Rafael Nadal ispao je u osmini finala trećeg Gren slema u sezoni pošto ga je savladao tinejdžer iz Asutralije Nik Kirgios 3:1 (7:6, 5:7, 7:6, 6:3).
Rafael-Nadal-img16449_668
„Kralju šljake“ ne odgovara trava u Londonu. Ponovo je svetski broj jedan morao da napusti takmičenje na Vimbldonu onda kada to niko nije očekivao. Bolji od Rafaela Nadala bio je 19-godišnji momak iz Australije Nik Kirgios.
Dokazao je teniser poreklom iz Grčke da se radi o velikom biseru „belog sporta“ i posle rovovske borbe duge tri sata i dva minuta na kolena je bacio svetskog broj jedan. Prvi set je bio veoma neizvesan, a Kirgios ga je rešio u svoju korist posle taj-breka 7:6.

U drugom delu meča probudio se Nadal. Uspeo je Španac da u 12 gemu napravi brejk i stigne do izjednaćenja 1:1. To nije uzdrmalo motivisanog Australijanca, koji je u trećem setu ponovo odigrao dobar tenis i sa 7:6 stigao do novog vođstva 2:1.

Spektakularnu partiju Kirgios je pružio u četvrtom setu kada je u četvrtom gemu oduzeo servis Rafaelu Nadalu, a onda poput najvećih majstora tenisa priveo meč kraju i sa 6:3 overio plasman u četvrtfinale nezvaničnog prvenstva sveta u „belom sportu“.

hotsport.rs.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter