0
Fudbal

Smrt zbog fudbala: navijač Čilea nije preživeo penal seriju s Brazilom

Objavljeno: 01.07.14 u 11:37

Ne kaže se bez razloga da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu… Za mnoge od nas: važnija je i od samog života.

B

Pre svega za Latinoamerikance, ljude koji žive, kako kažu oni koji su imali te sreće da posete ove udaljene predele, mnogo nalik nama: bez mnogo para, ali i bez mnogo briga što imaju pregršt briga.

U takvom životu, prosečnom čoveku ne ostaje puno radosti. A jedna od njih, bez dileme, jeste – fudbal.

Fudbal je sport koji se diše širom Južne Amerike, pa i u Čileu. A poraz nacionalnog tima preživljava se uz puno muke. Ako se preživi…

Ova vest je upravo o ovom drugom, tragičnom, scenariju. Naime, fudbalska reprezentacija Čilea nedavno je eliminisana s Mundijala, pošto je izgubila od Brazila nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca posle 1:1 u regularnom delu.

Naravno, ovaj meč bio je događaj broj jedan u ovoj zemlji, a mnogi su uz suze ispratili eliminaciju Sančeza, Vidala i drugova…

Međutim, jedan 69-godišnji Čileanac iz Belo Horizontea, nakon što je njegova voljena nacija poražena, nije imao snage da nastavi dalje. Kako prenose lokalni mediji, on je pao na kolena zbog posledica srčanog udara.

Ubrzo, Hitna pomoć ga je prevezla u lokalnu bolnicu. Međutim, za nesrećnog čoveka već je bilo prekasno…

Pa posle kažite: „to je samo fudbal“… Nije samo „fudbal“. Fudbal je, za mnoge od nas, više od igre. Za ovog Čileanca – i više od života.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter