0
Košarka

KK CZ: Ne slažemo se sa KSS, ali ih ne opstruišemo

Objavljeno: 01.07.14 u 21:25

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je saopštenje u kome se demantuju navodi da oni opstrujišu rad Skupštine Košarkaškog saveza Srbije.
kk-crvena-zvezda-1382712638-386819„Tačno je da je KK Crvena zvezda protiv vraćanja unazad i protiv zastarelih metoda upravljanja ligom za koje smo na brojnim primerima videli da nisu efikasni. Do pre samo nekoliko godina Savez je vodio domaće takmičenje u kome smo mnogo puta bili svedoci brojnihz incidenata od kojih je svakako najdrastičniji primer bio opšta tuča između košarkaša Hemofarma i Partizana u finalu plej-ofa 2010. godine koje je završeno bez odigravanja poslednje utakmice“, počeo je priču Mirko Pavlović i potom dodao:

„Da ne postoji bilo kakva vizija, strategija niti efikasan model upravljanja među kadrovima u Košarkaškom savezu Srbije dokaz je i Kup Radivoja Koraća. Takmičenje koje nosi ime legende naše košarke, a koje je poslednjih godina maksimalno degradirano postupcima pojedinaca i njihovim izjavama u medijima da je bez ikakvog značaja. Košarkaški savez Srbije pod čijom je ingerencijom ovo takmičenje nije uradio bukvalno ništa da to stanje promeni.

Mirko Pavlović je podsetio da je Crvena zvezda nekoliko puta imala inicijativu da se počne sa rešavanjem nagomilanih problema i normalizacijom odnosa koji vladaju u našoj košarci:

„U tom cilju su u par navrata poslati dopisi predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Draganu Đilasu, ali po tom pitanju nažalost ništa nije preduzeto“,  rekao je Pavlović i zatim naglasio:

„KK Crvena zvezda ni na koji način se ne bavi opstruiranjem rada Skupštine ili bilo kog drugog organa KSS, niti je na bilo koji način svojim delovanjem onemogućila održavanje sednice Skupštine koja je bila prvobitno zakazana za 24. jun, a potom po ubrzanim metodima pomerena na 30. jun. Očigledno je da su se neki drugi u prošlosti i te kako služili manirima opstrukcije rada organa KSS, pa je rukovodstvu saveza to ostalo kao nekakva matrica ponašanja klubova. Međutim, KK Crvena zvezda ne funkcioniše na takvim principima.

Na kraju Pavlović je konstatovao:

„Indikativno je da Skupština KSS u poslednjih nekoliko zasedanja jedva obezbeđuje kvorum. Dokaz za to je i podatak da je tako bilo i na poslednoj sednici Skupštine održanoj 28. avgusta 2013. godine kada je od 33 delagata prisustvovalo 17. Slične situacije su se događale i na ptrethodnim skupštinskim zasedanjima, ali to tada za čelnike saveza nije predstavljalo klubaštvo“,  zaključio je Pavlović.

hotsport.rs.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter