0
Košarka

Bogatstvo za Irvinga: ugovor od 90 miliona

Objavljeno: 01.07.14 u 09:52

Iako se tokom sezeone spekulisalo da upravao Klivlend Kavalirsa neće ponuditi maksimalni ugovor svom startnom Ol-star plejmejkeru, Kajriju Irvingu, od te priče nije bilo ništa.

Kyrie Irving

Plejmejker Klivlenda Kajri Irving potpisao je novi, petogodišnji ugovor sa Kavalirsima koji ga je instant pretvorio u ekstremno bogatog čoveka, budući da mu je ozezbedio zaradu od astronimskih 90 miliona dolara.

Kako se saznalo, popularni „Ujka Dru“ se u utorak video sa čelnicima kluba u Njujorku. Na sastanku je bio prisutan i novi šef struke ovog tima, Dejvid Blat. Blat i nejgov prvi pomoćnik Tajron Lu prezentovali su svoju košarkašku filozofiju mladoj zvezdi, a Irvingu se čitav plan izuzetno dopao.

Prema navodima izvora, upravo su Blat i Lu svojim rečima potpomogli Kajriju da donese konačnu odluku i ostane u ovom timu. Ne treba sumnjati i da je angažman 1. pika i budućeg NBA superstara Endrua Viginsa uticao na „Ujka Drua“ da prelomi i ostane u Ohaju.

„Kajri je presrećan što je potpisao novi ugovor. On se već sad raduje sezonama koje dolaze i drago mu je što je ostao u klubu“, izjavio je njegov agent Džef Večsler.

Kajri Irving je u NBA ligu stigao sa univerziteta Djuk, 2011. godine, kao  1. pik u izboru Kavalirsa. Ovaj 22-godišnji košarkaš prošle sezone je beležio najbolje brojke u karijeri prosečno je postižući po 20,8 poena, 6,1 asistencija i 3,6 skokova po meču.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter