0
Domaći fudbal

Ne tone samo Zvezda: Vojvodina u haosu, u klubu bez vode, opreme

Objavljeno: 29.06.14 u 09:33

Haos u Crvenoj zvezdi i dug koji se nagomilao zbog kojeg je ugroženo učešće najtrofejnijeg i najvećeg srpskog kluba čak i u domaćem šampionatu, bez dileme je fudbalska vest broj jedan.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Međutim, loše stanje u jedinom evropskom šampionu iz Srbije ni za trenutak nije usamljen slučaj među srpskim klubovima. Zapravo: identična slika se može zateći na „Krađorđu„, domu fudbalera novosadske Vojvodine.

Izveštaji revizorskih kuća nude samo bolne vesti za sve simpatizere kluba iz „Srpske Atine„, ali svih onih kojima je fudbal sport broj jedan. Naime, situacija je takva da upravni odbor „Lala“ raspolaže sa dugom od 4,8 miliona evra.

Kako kaže predsednik VojvodineZoran Šćepanović u izveštajima revizora pronađeni su dugovi koji su stari od čak sedam godina, pa do onih „svežih“ koji datiraju svega dva, tri meseca u prošlost.

„Ne želimo nikom da zameramo, već pre svega, da vidimo od čega novo rukovodstvo startuje. Na osnovu radnog izveštaja revizorske komisije sačinićemo plan i program za sanaciju kluba, kao i biznis plan za godinu dana“, kaže Šćepanović za „Novosti“.

Iako je dug Novosađana daleko manje od „zemljotresa“ koji „ruši“ Marakanu, stanje na Karađorđu je alarmantno. U klubu nema vode, lekova za fudbalere, bandažera, zavoja, nema osnovnih sredstava za medicinsku pomoć igračima.

Račun tima je blokiran, poslednje tri plate nisu isplaćene, autobus za prevoz igrača je u kvaru, ne radi sistem za zalivanje „zelenog tepiha“… Uz to: klub nije produžio sponzorski ugovor sa kompanijom „Homa“, telefoni nisu plaćeni, kao ni struja i internet.

Sve izgleda tako kao da se čekaju samo nadležne službe da udare katanac na stadion. I to nije sve:

„Ono što nas najviše brine jesu ugovori o kupovini igrača, potpuno nepovoljnim po naš klub, a koje su sklapali pojedinci iz prethodne uprave kluba. Novo rukovodstvo, svakodnevno, svojim sredstvima, rešava jedan po jedan problem, ali ne ulažemo novac u Vojvodinu danas da bismo se sutra obogatili na njen račun! Naprotiv, radimo to zato što iskreno želimo da izvučemo klub iz problema u koje je zapao zbog lošeg rukovođenja u prethodnom periodu. Dakle, doniramo i pozajmljujemo novac klubu bez ikakvog ličnog interesa. Ne obećavamo bajku, ali obećavamo pošteno vođenje kluba“, kažu u Vojvodini.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter