0
Ostali sportovi

Partizan opet direktno u LŠ, Zvezda i Radnički igraju kvalifikacije

Objavljeno: 28.06.14 u 16:13

Poput  prošle, Partizan i ove i naredne sezone ima zagarantovano mesto u Ligi šampiona, iako nije šampion, ali je vlasnik vajld-karte. Prvak Srbije Crvena zvezda će ponovo morati u kvalifikacije, kao i kragujevački Radnički.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan će igrati direktno u grupnoj fazi Lige šampiona, zajedno sa još sedam klubova koji imaju specijalnu pozivnicu (Barseloneta, Breša, Jug, Špandao, Galatasaraj, Eger i Olimpijakos). FINA je zadržala isti sistem takmičenja, dve grupe sa po šest ekipa i Fajnal-siks umesto Fajnal fora.

Kvalifikacioni turniri igraju se u tri kruga, počev od 26. do 28. septembra. Na njima mogu da se nađu ekipe iz zemalja iz koje dolaze vlasnici vajld-karda, odnosno osvajači drugog ili trećeg mesta u prvenstvima, zatim šampioni i vicešampioni ostalih država.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U tom društvu se nalazi Crvena zvezda kao prvak Srbije i Radnilčki, kao drugoplasirani. Za crveno-bele i Šumadince bitno je da kvalifikacije završe na jednoj od prve dve pozicije, kako bi mogli da se ukrste sa drugom kvalifikacionom grupom.

Pobednici četiri dvomeča – prvi mečevi 29. oktobra, revanši 12. novembra, igraće u grupnoj fazi Lige šampiona.

VK Radnički

Takmičenje po grupama startuje 29. novembra, igra se deset kola, do 2. maja, a fajnal-siks je na programu od 28. do 30. maja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter