0
Fudbal

Mogu li Čileanci izbaciti domaćina, Urugvaj bez Suareza napada odličnu Kolumbiju

Objavljeno: 28.06.14 u 08:30

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu danas su na programu prve dve utakmice osmine finala, prvo će na teren u Belo Horizonteu od 18 časova izaći Brazil i Čile, a potom u Rio de Žaneiru od 22 časa Kolumbija i Urugvaj.Boginja

Za Brazilce je ovoj Mondijal važniji i od samog života. Za „karioke“ sve sem osvajanja „boginje“ pred domaćom publikom biće veliki neuspeh, a prva prepreka na putu ka krovu planete im je uporna selekcija Čilea. To će biti prvi od dva derbija Južne Amerike u prvoj rundi nokaut faze, a u međusobnom skoru Brazil vodi sa ubedljivih 48 pobeda prema svega sedam koliko je u istoriji duela dve selekcije zabeležio Čile.

„Sada igramo utakmice o kojima smo svi sanjali. Sve bih dao da mogu narodu u Brazilu da donesem titulu prvaka sveta. Više nisam bitan ja, niti koliko ću golova dati, već da li ćemo svi zajedno uspeti da „boginju“ donesemo našem narodu. Oni to predugo čekaju. Neće biti lako Čile je veoma dobra i organizovana ekipa“, istakao je strelac četiri gola na ovom šampionatu Nejmar.

Sa druge strane Čileanci su ubeđenu u trijumf, naravno ako im to sudije dozvole.

„Ne plašimo se Brazila koliko suđenja. Nadam se da će Hauard Veb odraditi dobar posao“, istakao je Nejmarov klupski drug iz Barselone Aleksis Sančez.

U drugom meču osmine finala i drugom derbiju Južne Amerike koplja će da ukrste Kolumbija i Urugvaj. Po do sada viđenom na Mondijalu stiče se utisak da Kolumbija neće imati težak posao sa Urusima, pogotovo ako se zna da je četa Oskara Tabareza oslabljena za neigranje najboljeg fudbalera Luisa Suareza.

Dve selekcije su do sada odmerile snage 38 puta i nešto uspešniji su dvostruki prvaci sveta koji su zabeležili 18 pobeda i 11 poraza. Ipak, dva poslednja meča u kvalifikacijama za SP završena su pobedom jednog i drugog tima, s tim da je Kolumbija na svom terenu slavila sa 4:0, a Urugvaj u Montevideu 2:0.

Međutim, ono o čemu se u jednoj i u drugoj zemlji priča jeste to da na terenu i sa jedne i sa druge strane neće biti najvećih zvezda – Radamela Falkaa i Luisa Suareza.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter