3
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Zabrinjavajuće – Ko je sve raskinuo ugovor sa Zvezdom u poslednje dve godine?!

Objavljeno: 26.06.14 u 14:02

Sporazumni raskid ugovora očigledno je postao trend na Marakani, koji je počeo još 2012. godine, a tu tradiciju i ovog leta nastavili su Luka Milunović i Miloš Ninković.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Zvezda se očigledno nalazi u ogromnim finansijskim problemima, što Zvezdan Terzić ne želi da krije od javnosti, a postavlja se pitanje kako crveno-beli mogu do adekvatnog dugoročnog rešenja, a ne samo ‘podgurivanja pod tepih’.

Od decembra 2012. godine čak desetorica igrača raskinula su ugovor sa klubom, a gotovo sigurno će se to dogoditi sa još nekolicinom igrača iz ovog šampionskog tima, a prvi među njima je Dragan Mrđa.

UEFA je suspendovala Zvezdu, šampiona Evrope iz 1991. godine, iz evro-takmičenja posle kršenja nekoliko odredbi UEFA o licenciranju igrača i finansijskog fer-pleja. 

Neki igrači nisu imali novca za hranu i stanarinu, a sami su plaćali pripreme, a celokupan tim se u februaru odrekao dela primanja kako bi pomogao klubu, i tako su sami igrači smanjili dugovanja za skoro dva miliona evra. 

Ipak, treba istaći da Zvezda nije jedini klub koji ima takve probleme u Srbiji, jer prema podacima FIFPro  iz 2012. godine 42,6% od 287 igrača iz Srbije nije dobilo platu na vreme. Od toga, 26,5% je čekalo više od tri meseca. 

“Samo jedan klub plaća igrače na vreme u Srbiji. To je Čukarički. U poslednje dve nedelje imamo više od 20 novih slučajeva neplaćanja, a ukupno je više od 100 takvih“, rekao je Mirko Poledica, predsednik Sindikada profesionalnih fudbalera Nezavisnost. 

Igrači Crvene zvezde koji su raskinuli ugovor:
1. Marko Perović (decembar 2012) Čainat, Tajland
2. Filip Mladenović (novembar 2013) BATE Borisov, Belorusija
3. Filip Janković (jul 2013) Parma, Italija
4. Aleksandar Pantić (jul 2013) Viljareal, Španija
5. Srđan Mijailović (jul 2013) Kajzerispor, Turska
6. Kadu (jul 2013) Šerif Tiraspol, Moldavija
7. Miloš Dimitrijević (april 2013) Sidnej, Australija
8. Nikola Maksimović (jul 2013) Torino, Italija
9. Luka Milunović (jun 2014) bez kluba
10. Miloš Ninković (jun 2014) bez kluba

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

  1. Kako su oni svi raskinuli ugovor?? Pogledajte npr. na transfermarkt.de, vecina njih je otislo za novac, a ne za dzabe. Maksimovic pise 2,5m( iako bas ne vjerujem u to), Mijailovic za oko 700K, Pantic 300K a nekima od njih, gore navedenih, je istekao ugovor.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter