0
Top News

Nemačka pobedila SAD, ali i Ameri idu dalje (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.14 u 20:05

Reprezentacija SAD plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva i pored poraza od Nemačke 1:0 (0:0) u trećem kolu G grupe. Portugalija je bila bolja od Gane 2:1 (1:0) i stigla je do četiri boda koliko ima i Amerika, ali zbog lošije gol razlike neće učestvovati u završnici Mondijala.

SP u Brazilu

Nemačka ne namešta utakmice, SAD su u osmini finala, a Ronaldo i družina, kao i buntovni fudbaleri Gane idu kući. Tako bi u najkraćim crtama mogao da se opiše rasplet u G grupi na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Mnogi su sumnjali u poštenje „elfa“, ali su oni neverne Tome lako razuverili. Nemačka je savladala SAD 1:0 u meču kome je za oba tima da prođu bio dovoljan i nerešen ishod. Ipak, četa Joakima Leva je odigrala pošteno i savladala Amerikance evrogolom Milera u 54. minutu, ali će se i „jenkiji“ naći u drugoj rundi Mondijala i pored poraza. Naime, izabranici Jurgena Klinsmana na kraju će imati isti broj bodova kao i Portugalija, ali će proći dalje zbog bolje gol razlike.

Zato je i pobeda selekcije „četiri štita“ bila Pirova. Ronaldo i drugari su savladali Ganu sa 2:1, ali samo za prestiž. Poveli su Portugalci autogolom, izjednačila je Gana pogotkom Gijana, da bi Ronaldo u 79. minutu iskoristio veliku grešku golmana Afrikanaca i zatresao mrežu za „utešna“ tri boda.

Tabela: Nemačka 7, SAD 4 (4:4), Portugalija 4 (4:7), Gana 1.

Tok susreta:

94′ Kraj utakmica. I pored poraza SAD su prošle u osminu finala. Portugalija je pobedila Ganu, ali je to bila Pirova pobeda jer zbog loše gol razlike ne mogu dalje.

92′ Prvu šansu su Ameri imali tek u drugom minutu nadoknade vremena, ali je Dempsi bio neprecizan.

80′ Pokušaj Hovedesa, ali bez uspeha. Nemačka i dalje vodi 1:0, SAD su totalno bezopasne.

79′ GOOOOOOOOL vodi Portugalija 2:1. Velika je to bila greška golmana Gane Daude, koji je ispustio loptu, na nju je natrčao Ronaldo i sjajnim volejom pogodio mrežu.

68′ Acu je uposlio Asamou, a ovaj je bio neprecizan.

61′ Veliki promšaj za fudbalere Gane. Gijan je sam izašao pred golmana Beta, ali nije bio precizan.

57′ Odličan napad Gane, Asamoa je asistirao Gijanu, a ovaj zatresao mrežu za Gana – Portugalija 1:1.

54′ GOOOOOOOOL Nemačka bar za sada obara teoriju o nameštenoj utakmici. Golom Tomasa Milera „panceri“ su poveli sa 1:0. Šutirao je Mertezaker glavom, Hauard je odbranio, lopta se odbila do ivice šesnaesterca odakle je napadač Bajern Minhena postigao evrogol.

46′ Samo što je počelo drugo poluvreme Nemačka je imala šansu preko Ozila, ali je njegov pokušaj glavom završio daleko preko gola.

45′ Na poluvremenu, Portugalija vodi 1:0, dok Nemci nisu uspeli da iskoriste terensku inicijativu, pa mreže posle prvih 45 minuta miruju.

35‘ Najbolja šansa za Nemce, Ozil je pokušao iskosa sa desne strane, ali je Hauard ponovo bio na mestu i uspeo da odbije loptu van opasne zone.

33‘ Portugalcima je vođstvo dalo vetar u leđa, pošto je ubrzo Ronaldo pokušao sa 18 metara, ali je šutirao direktno u golmana.

30′ GOOOOOOOL! Tačnije autogol Bojea za vođstvo Portugala! Posle centaršuta sa leve strane, defanzivac Gane je nespretnom intervencijom pogodio drugi ugao.


20‘ Amerikanci polako dolaze do svoje igre i oslobađaju se pritiska. Prvi opasan šut ka golu Nojera uputio je Zusi, ali je šutirao za malo preko gola.

18‘ Gana prvi put preti preko Đana, ali je golman Beto siguran na golu Portugalaca.

10‘ Nemci dominiraju, napadaju po bokovima, dolaze lako do opasne zone, ali je Tim Hauard sigurnim intervencijama sačuvao svoju mrežu.

7′ I Portugal je krenuo žestoko, a posle samo nekoliko minuta Ronaldo je raspalio po lopti i zatresao prečku.

5′‘ Nemačka je preuzela inicijativu od samog starta utakmice i drži loptu na protivničkoj polovini, Miler je pokušao polumakazicama, ali šutira preko gola

Prvi put u istoriji Svetskog prvenstva žreb bi mogao da odredi ko će od dve potpuno izjednačete reprezentacije da prođe u osminu finala. To će se dogoditi ukoliko Amerikanci izgube od Nemaca sa tri gola razlike, 0:3 (ili 1:4, ili 2:5), a Portugal dobije Ganu sa dva gola – 2:0 (ili 3:1, ili 4:2).  

Sastavi timova: 

Nemačka: Nojer – Boateng, Humels, Mertezaker, Hevedes – Švajnštajger, Lam, Kros – Ozil – Podolski, Miler.

SAD: Hauard – Džonson, Gonzales, Besler, Bizli – Džons, Bredli, Bekerman, Dejvis, Zusi – Dempsi.

Podsetimo, u sastavu Gane neće biti Sulija Muntarija i Kevina Princa Boatenga koji su suspendovani.

Portugal: Beto – Amorim, Bruno Alveš, Pepe, Pereira – Veloso, Karvaljo, Mutinjo – Nani, Ronaldo, Eder.

Gana: Dauda – Asamoa, Boje, Mensah, Aful – Rabiu, Badu – Atsu, A. Aju – Đan, Varis.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter