0
Fudbal

Godin odveo Urugvaj u drugu rundu, a Azure poslao kući (VIDEO)

Objavljeno: 24.06.14 u 20:02

Urugvaj je golom Dijega Godina u 82. minutu savladao Italiju i poslao je kući, a Kostarika je remizirala sa Engleskom i kao prva u grupi D ide u osminu finala. Azuri su više od pola sata pre kraja ostali sa igračem manje, nisu uspeli da stignu ni do remija koji bi ih odveo u drugu fazu. Posle Španije i Engleske, Azuri su treći bivši šampioni koji već u grupi završavaju takmičenje.

italija

U slučaju da Italija prođe u osminu finala, za to joj odgovara trenutni rezultat, Mario Baloteli će propustiti taj meč jer je zaradio žuti karton. Dobru šansu posle nekih petnaestak minuta igre imao je Urugvaj, Rodrigez je loše šutirao. Pola sata pre kraja Italija ostaje sa desetoricom na terenu, Markiz je dobio crveni karton. U 70 i nekom minutu odlična prilika za Suareza, ponovo je Bufon dobro reagovao… Neverovatan potez Suareza, ugrizao je protivničkog igrača?! Urugvaj samo pobeda vodi dalje, gol postižu u 82. minutu. Dijego Godin postiže gol posle kornera. Pokušavali su Italijani, nisu mogli do izjednačenja. Kostarikanci i Englezi su odigrali bez golova, a to tim sa crnog kontinenta ostavlja na čelu grupe.

Prvu šansu već u drugom minutu imao je Džoem Kembel iz Kostarike, već u drugom minutu, malo je nedostajalo da lobuje Fostera. Deset minuta kasnije, u prilici su bili englezi, ali je staridž šutirao pored stative. Isti igrač je šut oprobao i pet minuta kasnije, lopta je prošla iznad prečke. Sa druge strane, na meču Italija. Urugvaj se ne dešava ništa specijalno. Još jedan opasan napad Kostarike, igrao se 23. minut. Brohes je pogodio prečku. Sjajna prilika za Urugvaj u 33. minutu, najbolja u prvom poluvremenu. Tačnije, dve. Šutirao je prvo Suarez, pa Lodeiro, ali ni jedan ni drugi nisu uspeli da savladaju Bufona.

Tokovi meča

Azuri su u nešto povoljnijoj situaciji jer im je dovoljan i bod. Duel Kostarike i Engleske nema baš neki takmičarski značaj, ali će Kostarikanci pokušati da naprave još jednu senzaciju i osiguraju prvo mesto u grupi. Za to im je dovoljan i remi, i izbegli bi Kolumbiju u osmini finala.

ITALIJA – URUGVAJ 0:1 (0:0)

82. Godin

Stadion: Estadio das Dunas. Kapacitet: 39971. Sudija: Marko Rodrigez (Meksiko)

ITALIJA (3-5-2): Bufon – Kjelini, Bonući, Barzalji, Darmjan, Markizio, Pirlo, Verati, De Šiljo – Imobile, Baloteli. Selektor: Ćezare Prandeli.

URUGVAJ (4-4-2): Muslera – Kaseres, Godin, Himenez, Pereira – Arvelao, Gonzales, Rodrigez, Lodeiro – Kavani, Suarez. Selektor: Oskar Tabarez.

KOSTARIKA – ENGLESKA 0:0 (0:0)

Stadion: Mineirao. Kapacitet: 62.547 . Sudija: Đamel Hajmudi (Alžir)

ENGLESKA (4-2-3-1): Foster – Džons, Kejhil, Smoling, Šo – Lampard, Lalana – Milner, Vilšir, Barkli – Staridž. Selektor: Roj Hodžson.

KOSTARIKA (5-4-1): Navas – Gamboa, Gonsales, Duarte, Miler, Dijaz – Ruiz, Borhes, Teheda, Brenes – Kembel. Selektor: Horhe Luis Pinto.

Plasman: 1. Kostarika 9, 2. Urugvaj 6. 3. Italija 3. 4. Engleska 0.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter