0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Varela kao Brus Vilis, u poslednjoj sekundi spasio Portugalce ispadanja (VIDEO)

Objavljeno: 23.06.14 u 08:30

U pravom fudbalskom spektaklu odigranom u Manausu Portugalija je u poslednjim sekundama meča izborila remi 2:2 (1:0) protiv SAD u drugom kolu G grupe i tako sačuvala minimalne šanse da se nađe u osmini finala Svetskog prvenstva.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Malo je falilo pa da zvanično najbolji fudbaler planete Kristijano Ronaldo ekspresno spakuje kofere i napusti Brazil pognute glave posle svega dve odigrane utakmice. Taj scenario koju sekundu pre kraja meča sprečio je Varela koji kao Brus Vilis, koji u poslednji čas uvek spasi svet, hitronogi fudbaler je spasio Portugal i dao svom nacionalnom timu veštačko disanje bar do trećeg kola i duela sa Ganom.

Ipak, početak meča nije govorio da će se Ronaldo i drugari do samoga kraja boriti za „goli život“. Nani je već u petom minutu iskoristio veliku grešku odbrane SAD i zatresao mrežu za vođstvo 1:0. Taj gol kao da je uljuljkao Portugalce i kazna je stigla.

U 64. minutu utakmice Džons je prihvatio loptu na nekih 20 metara od gola, a onda je kao iz katapulta poslao u donji desni ugao Betovog gola – 1:1. Amerikanci su u 81. minutu bili na pragu osmine finala. Dobru akciju Jedlina ispratio je Zusi, koji je loptu glavom vratio u peterac, a Dempsi izbegao ofsajd zamku i grudima poslao loptu u mrežu za preokret 2:1.

Sekunde su reprezentaciju SAD delile od plasmana u drugi krug, kada je Ronaldo centrirao sa desne strane, a Varela glavom loptu zakucao u gol, za konačnih 2:2 i kakvu takvu nadu da Portugalija može do same završnice Mondijala.

U grupi F prva na tabeli je Nemačka sa četiri boda, koliko imaju i SAD, s tim da „panceri“ imaju bolju gol razliku. Po bod na trećem i četvrtom mestu imaju Gana i Portugalija, a Ronaldo i drugari kako bi prošli dalje moraće u poslednjem kolu da demoliraju Ganu i mole Boga da Nemci savladaju Amerikance.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter