0
ATP

Počinje nezvanično Svetsko prvenstvo u tenisu: Dobrodošli na Vimbldon

Objavljeno: 23.06.14 u 09:15

U predgrađu Londona danas startuje najprestižniji teniski turnir na svetu Vimbldon, treći Gren slem u sezoni. Od srpskih takmičara na travu danas izlaze Novak Đoković i Bojana Jovanovski.

Novak Đoković

Legenda kaže da ko nije osvojio Vimbldon džaba mu sve ostale titule. Zato se treći Gren slem u sezoni nezvanično zove Svetsko prvenstvo u tenisu. Ove godine titulu u muškoj konkurenciji brani Endi Marej, koji prošle sezone u velikom finalu savladao našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića. Sa druge strane kod dama mesto šampionke je upražnjeno pošto se prošlogodišnja pobednica Marion Bartoli povukla iz „belog sporta“.

Od naših takmičara na teren će danas samo Novak Đoković i Bojana Jovanovski. Najbolji srpski teniser će ukrstiti koplja sa Andrejom Golubljevim iz Kazahstana od 14 časova, dok će Bojana odigrati meč sa Joanom Larson pre 14 časova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter