0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Tepić za HotSport: Bolje što su ovako uzeli pehar, nego da su ga osvojili na terenu!

Objavljeno: 22.06.14 u 11:08

Iskusni bek Milenko Tepić ima dosta osvojenih medalja iza sebe, što kroz reprezentativne selekcije, što u Partizanu, što sa grčkim Panatinaikosom, sa kojim je osim dva prvenstva osvojio i Evroligu. Igrao je i za Kahasol i Lijetuvos Ritas, iz kojeg je zimus došao u Partizan i – postao šampion.

partizan-zvezda-486

Ipak, nikada niste osvojili trofej na ovakav način.

-Do pehara smo stigli na specifičan način zbog sticaja okolnosti I celokupne atmosphere. Ova titular ima posebnu težinun iako je rezultatski bila manje važna od nekih prethodnih. Ova mi je jedna od najdražih, ako ne I najdraža I po tome ću je pamtiti – ističe Tepić.

Igralo se egal u većem delu meča.

– I da je Zvezda dobila ovaj meč ne bi bilo nezasluženo. Imali smo više sreće… Kada smo se vratili sa “-7” Zvezda je počela da oseća pritisak i važnost momenta. Znali su da im je ova utakmica “biti ili ne biti”, malo su se stegli, počeli da promašuju neke šuteve. Ušli smo u produžetak malo srećno, jer je Blažič promašio poslednji šut. U produžetku smo bili smireniji i na kraju zasluženo slavili.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

Šta je presudilo u ovoj finalnoj seriji?

– Naše neko timsko uzdizanje u drugoj utakmici, posle svih onih scena koje su se dešavale u prvom meču, tenzija i praznih tribina. To je bio ključni trenutak serije, tu smo vratili veru u nas kao tim i rezultatski se vratili u seriju.

Postali ste šampioni bez pravog šampionskog pehara, koji je završio kod „Delija“.

– Kao što je rekao trener Duško Vujošević, bolje što je uzet na neregularan način nego da je osvojen na terenu. Pehar je materijalna stvar, drago bi mi bilo da je naš, ali ovo nije do nas. Što je bilo, to smo uradili i na neki svoj način izborili titulu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dalji planovi?.

-Videćemo, otom-potom. Predstoje mi razgovori sa Partizanom – zaključio je Tepić.

hotsport.rs – A. Đ.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter