0
Auto Moto

Borković: Eh da sam završio drugu trku…

Objavljeno: 22.06.14 u 19:18

Dušan Borković je osvojio je nova dva boda u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC) .On je sedmog trkačkog vikenda prvu trku na stazi Spa Frankošamp u Belgiji zauzeo deveto mesto. Borković drugu trku nije završio zbog problema s automobilom, odustao u petom od devet krugova.

Ovog trkačkog vikenda u Belgiji imao je dosta problema sa svojim Ševrolet Kruzom.

„S obzirom da sam bio prinuđen da promenim motor i da sam zbog tog startovao sa 21. pozicije, ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam sve od sebe. Posle dužeg vremena osvojio sam bodove koji mi mnogo znače za nastavak sezone. Da sam uspeo da završim drugu trku, sigurno bih stigao bar do sedme pozicije, jer sam imao brzinu, ali šta da se radi, ipak je ovo Svetski šampionat“, rekao je Borković.

FOTO: facebook/ducaborkovic
FOTO: facebook/ducaborkovic

U drugoj trci srpski automobilista je startovao sa 11. pozicije, ali zbog pucanja splitera prilikom kontakta s Francuzem Sebastijanom Lebom nije mogao više da skreće, pa je u šestom krugu morao da ode u boks i završi trku.

„Krenuo sam jako dobro. Dva kruga je Leb bio ispred mene. Pokušao sam u dva navrata da ga prođem, ali me je on možda i malo nesportski zatvorio i tom prilikom sam celim automobilom izleteo sa staze i polomio spliter. Auto nije mogao više da skreće i bio sam prinuđen da odem u boks“, dodao je Borković.

Srpski vozač u generalnom plasmanu WTCC sada ima 17 bodova i zauzima 13. mesto. Naredna trka WTCC šampionata održava se u Argentini 2. i 3. avgusta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter