0
Fudbal

Kolumbija preko Slonova do osmine finala! (VIDEO)

Objavljeno: 19.06.14 u 19:59

Fudbaleri Kolumbije pobedili su selekciju Obale Slonovače 2:1 (0:0), u utakmici drugog kola C grupe Svetskog prvenstva u Brazilu.

SP u Brazilu

Kolumbija je upisala drugi trijumf i došla na korak od plasmana u osminu finala. Na startu takmičenja savladala je Grčku 3:0 pa je sa šest bodova obezbedila plasman u osminu finala.

Obala Slonovače je doživela prvi poraz, nakon startnog trijumfa protiv Japana 2:1. Kolumpija je do druge pobede došla golovima Džejmsa Rodrigeza u 64. i Huana Kintera u 70. minutu.

Jedini pogodak za Obalu Slonovače postigao je Žervinjo u 74. minutu.

U drugom meču te grupe, u ponoć u Natalu, rivali će biti Japan i Grčka.

Posle prvih 45 minuta igre nije bilo golova, iako su obe ekipe igrale veoma otvoreno. Najopasniji u redovima Kolumbije i danas je bio Kuadrado, koji je u nekoliko navrata probijao po desnom boku, ali je nedostajao završni pas.

Ipak u drugom delu igre, Kolumbija je krunisala svoju ofanzivnu igru i za šest minuta stekla dva gola prednosti. Najpre je u 64. minutu nakon kornera Kuardada, Džejms Rodrigez glavom poslao loptu pod preku, da bi u 70. Montero kaznio grešku odbrane ‘Slonova’ za 2:0.

Ipak, ‘Slonovi’ nisu odustajali i posle samo tri minuta, Žervinjo je nakon sjajnog solo prodora po levom boku, ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem smanjio na 2:1. Ipak, do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Kolumbija odnela važna tri boda.

 

KOLUMBIJA – OBALA SLONOVAČE

Stadion: Nasional; Brazilija. Sudija: Hauard Veb (Engleska)

KOLUMBIJA: Ospina, Zapata, Jepes, Sančez, Armero, Agilar, Gutijerez, Rodrigez, Kvadrado, Ibarbo, Zuniga. OBALA SLONOVAČE: Kopa, Boka, Zokora, Tiote, Žervinjo, Vilfrid, Gradel, Aurier, Jaja Ture, Dije, Bamba.

Kolumbija je na startu šampionata uništila Grčku sa 3:0, dok je Obala Slonovače posle preokreta savladala Japan. Selektor čuvenih Kafeterosa Hoze Pekerman rešio da ne menja dobitnu kombinaciju i ostavi Guarina i Džeksona Martineza na klupi.

S druge strane, Sabri Lamuši je odlučio da napravi dve promene. Gradel će početi umesto Kalua, a meč će sa klupe početi i Didije Drogba.

Interesantno, Kolumbija je neporažena u poslednjih osam mečeva, od toga je slavila u četiri, dok su Slonovi trijumfom nad Samurajima upisali tek treću pobedu u poslednjih osam susreta.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter