0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Bošković: Zanimljiva grupa

Objavljeno: 19.06.14 u 22:14

Žrebom za Evropsko prvenstvo 2014, koji je danas održan u Zagrebu, ženska rukometna reprezentacija Srbije svrstana je u grupu D, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke. Evropsko prvenstvo održava se od 7. do 21. decembra 2014. godine u Hrvatskoj i Mađarskoj, a utakmice grupne faze takmičenja naše reprezentativke igraće u Osijeku.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Na svečanom žrebu u Zagrebu, ispred reprezentacije Srbije, prisustvovali su selektor Saša Bošković i Jelena Erić, bivša reprezentativka, a sada član stručnog štaba reprezentacije, kojoj je utakmica sa selekcijom Slovenije bila poslednja u karijeri. Aktuelne vicešampionke sveta, na prethodnom EP koje je održano u Srbiji zauzele su četvrto mesto.

“Jako zanimljiva grupa. Pošto smo mi vicešampioni sveta, od nas se očekuje da pokažemo najbolje. Dobra grupa i dobre ekipe sa kojima se kasnije ukrštamo. Mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo najbolje” – istakao je Saša Bošković, selektor nacionalnog tima Srbije.

“Sjajni protivnici, Francuska i Crna Gora su osvajači medalja, mi smo prošle godine osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, tako da su sve jake selekcije u grupi sa nama. Sa Francuskom se nikada ne zna, nekada igraju sjajno, a nekada ne tako dobro. Pošto igramo blizu kuće, očekujem dosta publike, da dođu i da nas podrže na utakmicama” – rekla je Jelena Erić, bivša reprezentativka.

„Daleko je decembar. Mislim da smo u grupi sa jako kvalitetnim reprezentacijama i da svi imamo podjednake šanse za uspeh. Već od danas treba da počnemo sa pripremama, jer se radi o jako kvalitetnim selekcijama sa kojima smo u grupi i sa kojima ćemo se kasnije ukrstiti. Sve nas očekuju klupske obaveze, početak sezone, bitno je da sve budemo zdrave i da damo sve od sebe u decembru“ – istakla je Dragana Cvijić, reprezentativka Srbije.

Na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini Mađarska i Hrvatska učestvovaće ukupno 16 selekcija, a utakmice grupne faze takmičenja biće igrane u Đeru (grupa A), Debrecinu (grupa B), Varaždinu (grupa C) i Osijeku (grupa D).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter