0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Svetska liga: Treća pobeda „delfina“, preslišan i Brazil

Objavljeno: 18.06.14 u 16:10

Vaterpolisti Srbije zabeležili su i treću pobedu na finalnom turniru Svetske lige, pošto su u Dubaiju savladali Brazil 12:4 (3:1, 5:1, 3:1, 1:1) i tako zauzeli prvo mesto u grupi sa devet osovjenih bodova.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Već na samom startu meča „delfini“ su stavili do znanja Brazilcima da neće biti ni šale ni opuštanja. Seriju golova za naš tim otvorio je Ćuk, a nastavio je Prlainović. Gomez je smanjio na 2:1 i tu je došao kraj bilo kakvoj neizvesnosti u ovoj utakmici. Ćuk je drugim pogotkom povećao prednost na 3:1 i tim rezultatom se otišlo na prvi odmor.

U drugoj četvrtini je pala odluka. Nezaustavljivi su bili Filipović, Ćuk, Prlainović i Nikić, dok je sa druge strane briljirala i naša odbrana, te Brazilu nije ostalo ništa drugo nego da položi oružije. Srbija je na poluvreme otišla sa vođstvom 8:2.

Pokušao je Ratko Rudić u drugom poluvremenu da razbudi „karioke“, ali mu to i nije pošlo za rukom. Na kraju ubedljiva pobeda Srbije 12:4 za prvo mesto i najverovatnije meč sa Kanadom u četvrtfinalu Svetske lige.

Srbija – Brazil 12:4 (3:1, 5:1, 3:1, 1:1)

Bazen Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid. Sudije: Pela (SAD), Gaber (Egipat). Igrač više: Srbija 7 (4), Brazil 8 (2). Dva igrača više Brazil 1 (1) Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Randjelović, Ćuk 5, D.Pijetlović, Nikić 2, Marković, Radjen, Filipović 2, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor:Savić.

BRAZIL: Antoneli, Krivela, G. Gomez, Kutinjo, Franko, B.Gomez 3, Delado 1, Silva, Roha, Franko, Gimares, Korera, Bezera. Selektor: Rudić.

hotsport.rs – D. N.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter