0
Fudbal

Evrogolovi i preokreti za pobedu Holandije nad Australijom (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.14 u 19:55

U drugom kolu grupe B u Porto Alegreu Holandija je sa 3:2 (1:1) savladala Australiju. Meč je obeležio veliki broj preokreta, kao i novi pogoci Robena i Van Persija. Kejhil postigao gol za televizijske špice.
kosta-spanija-holandija

Fenomenalan meč je odigran na stadionu Beira Rio. Posle 20 minuta zatišija u roku od 30 sekundi viđena su dva pogotka. „Lale“ su povele u 20.minutu posle novog neverovatnog sprinta Arjena Robena kroz odbranu „ozija“. Mogao je vihorni Holanđanin da uposli samog Van Persija na desnoj strani, ali se odlučio da sam završi akciju i to se pokazalo kao dobro rešenje.


Ipak, slavlje Holanđana nije dugo trajalo pošto je Tim Kejhil posle samo 30 sekundi izjednačio na 1:1 golom za udžbenike. Dobio je fudbaler Njujorka sjajnu dubinsku loptu, a potom fenomenalno iz prve uhvatio volej i uz pomoć prečke loptu zakucao u mrežu za 1:1 .

Na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom, ali je pravi šok usledio u 54. minutu. Janmat je igrao rukom u svom kaznenom prosotru, a sudija pokazao na „belu tačku“ za Australiju. Precizan je bio kapiten „kengura“ Jedinak za vođstvo od 2:1.

Nisu navijači Holandije dugo čekali na izjednačenje. Ono je stiglo u 58. minutu, kada je Robin Van Persi fenomenalno izbegao ofsajd zamku Australijanaca i matirao nemoćnog Rajana 2:2.

U 68. minutu viđen je novi preokret. Rezervista Memfis Depaj doneo je novu prednost Holandiji 3:2. Vezista PSV šutirao je sa nekih 25 metara i prevario nesigurnog na golu golmana Australije. Ispostavilo se na kraju da je ovo bio i pobednički gol.

Holandija – Australija 3:2 (1:1)

Roben 20, Van Persi 58, Depaj 68 – Kejhil 21, Jedinek 54 pen.

Stadion: Beira Rio u Porto Alegreu. Strelci: Roben

HOLANDIJA (4-5-1): Kilesen, Janmat, De Fraj, Indi, Vlar, Blind, De Jong, De Guzman, Snajder, Roben i Van Persi.

AUSTRALIJA (4-5-1): Rajan, Dejvison, Spiranović, Oar, Vilkinson, Mekgovan, Licki, Jedinak, Mekkej, Brešano i Kejhil.

Drugi meč B grupe na programu je od 21 čas, a sastaju se Španija i Čile.

Redosled: Holandija 6, Čile 3, Španija 0 i Australija 0.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter