0
TimeOut

Preživeli čileanski rudari inspiracija i motivacija fudbalerima (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.14 u 23:50

Trijumfima nad reprezentacijama Australije i Španije selekcija Čilea se već posle dva odigrana meča plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu i to kroz takozvanu 2grupu smrti“ u kojoj se još nalaze i Holanđani.

rudari-cile

Pored nesumnjivog kvaliteta grupe fudbalera koji čine reprezentaciju Čilea postoji još jedan razlog zbog kojeg su igrači ovog tima dobili dodatnu snagu da eliminišu aktuelnog svetskog prvaka – selekciju Španije.

Naime, čileanski rudari koji bili zarobljeni pod zemljoom punih 70 dana nakon nesreće koja se desila 2010. godine, a koja je potresla svet, snimili su motivacijsku reklamu kojom su svojim ljubimcima objasnili na koji način mogu da se izbore sa velikim izazovom koji se nalazio pred njima.

„Na ovom istom mestu bili smo zarobljeni 70 dana. Zemlja nas je progutala. Tada smo morali da pokažemo od čega smo napravljeni. Zato želimo da ponesemo ovu zemlju u Brazil, na teren na kojem će se naša reprezentacija spremati. Da nam da nadu i snagu i pokaže svetu da za Čileance ništa nije nemoguće. Španija je jaka? Holandija je jaka? Ne bojimo se „grupe smrti“. Ne marimo za smrt, jer smo smrt već pobedili“ – rekao je u ovoj reklami Marija Sepavulde, jedan od zarobljenih rudara.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter