0
Evroliga

Crvena zvezda ipak u Evroligi?

Objavljeno: 17.06.14 u 09:24

Košarkaši Crvene zvezde mogli bi, ipak, da se nađu u grupnoj fazi najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja Evrope, uprkos činjenici da nisu osvojili Regionalnu ligu.

kk-crvena-zvezda-1382712638-386819

Za navijače u Srbiji veliki šok bilo je finale Jadranske lige u Areni, u kojem su se sastali Cibona i Cedevita. Oba srpska predstavnika, i Partizan i Zvezda, eliminisani su u polufinalu i time su, praktično, izgubili pravo nastupa u Evroligi.

Međutim, čelnici zagrebačke Cibone juče su saopštili da klub nema dovoljno finasijskih sredstava za nastupe u Evroligi. Time se, praktično, otvorila mogućnost crveno-belima da se bez kvalifikacionog turnira nađu u grupnoj fazi EL.

„Ja nisam za to da igramo Evroligu i budemo vreća za punjenje. Zalažem se za novi početak“, rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Odustajanjem „Vukova“, plasman u grupnu fazu Evrolige izboriće ekipa iz ABA lige koja je imala najbolji skor, što je Crvena zvzeda.

Bandić je dodao da je ukupan dug zagrebačkog kluba veći od 100 miliona te da ne sme da se „presipa iz šupljeg u prazno“, i dodao da je spreman za „najradikalnije mere“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter