0
Fudbal

Argentina s mukom savladala ‘Ljiljane’

Objavljeno: 16.06.14 u 00:01

Reprezentativci Argentine savladali su Bosnu i Hercegovinu rezultatom 2:1 u  okviru utakmice u prve utakmice Grupe F koja je odigrana na Marakani.

Argentina-VS-Bosna

Izabranici Safeta Sušića nisu ni počeli meč, a već su se našli u velikom problemu pošto je loptu iza golmana Begovića, nakon kornera, smestio Kolašinac već u trećem minutu meča. Ipak, BIH nije želela olako da se preda favorizovanoj Argentini.

Nakon punih osam godina, konačno je drugi gol za dres sa nacionalnim grbom uspeo da postigne jedan od najboljih fudbalera sveta, Leo Mesi. As Barselone konačno je razbio maler koji je „navukao“ postavši najmlađi strelac u istoriji Argentine, kada je, svojevremeno, Srbiji postigao poslednji pogodak u brodolomu naše reprezentacije od 6:0 na SP u Nemačkoj 2006. godine.

Tračak nade da bi eventualno mogli do boda, „Ljiljaima“ je doneo rezevista na ovom meču, Vedo Ibišević. Međutim, to je bilo sve od izabranika Safeta Sušića koji ipak nisu razočarali u prvom nastupu na Mundijalu. Da je to tako potvrđuje i činjenica da su igrači BIH šutirali čak 15 puta ka golu rivala, četiri puta više od protivnika. Očekivano, Argentinci su imali više loptu u posedu (57-43%), ali im na terenu, većim delom, nije donosilo nikakvu realnu korist.

Tabela: Grupa F: Argentina 3 boda, Nigerija 0 bodaova, Iran 0 bodaova, Bosna i Hercegovina 0 bodaova

Tok meča:

90(+3) Kraj meča.

90(+2) – Leo Mesi našao se u sjajnoj prilici nakon kontre Argentine, međutim, pokušao je driblingom da prevari defanzivca BIH i tako je samo zakomplikovao stvari, otišao je suviše udesno i šutirao je u spoljni deo mreže čuvara mreže rivala.

87 – Selektor Argentine, uplašen primeljnim golom, iz igre je izvukao Aguera, a na teren je poslao znatno defanzivnijeg igrača Lacija, Lukasa Bilju.

84 – Goool! Venad Ibišević je sjano reagovao na pas Pjanića. Ibišević je izbegao ofsajd zamku, našao se sa desne strane Romera na nekih desetak metara, a onda je lukavim udarcem kroz noge matirao čuvara mreže Argentine.


74 – Na teren umesto prilično neprimetnog Zvjezdana Misimović ušao fudbaler sredine terena turskog Gaziantespora, Haris Medunjanin.

67 – Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić na teren poslao Ibiševića umesto Mujdže.

65 – Goool! Leo Mesi postigao je pogodak za Argentinu posle osam godina. U karakterističnom stilu je Mesi krenuo sa desnog boka, prešao je Bešića, šutirao je jačom levom nogom, a lopta je od stativu otišla u donji desni ugoao čuvara mreže BIH. Ovo je drugi gol Mesija za „gaučose“, prvi sa brojem 10 na leđima. 

63 – Emir Spahić je zaradio žuti karton, ali ono što je još gore po njegovu ekipu napravio je prekršaj sa oko 28 metara od gola Begovića. Odgovornost je preuzeo Leo Mesi, koji je šutirao visoko preko gola ostavši tako na samo jednom pogotku u dresu sa nacionalnim grbom.

62 – Nakon greške defanzivaca BIH, lopta je došla do Mesija koji je pronašao sa svoje desne strane Aguera. Međutim, napadač Argentine je izuzetno traljavo šutirao, pa je propala ova šansa južnoameričke selekcije.

54 – Pokušao je još jednom Izet Hajrović, koji se našao na rubu šesnaestrca s leve strane golamana Romera, nakon što mu je Lulić asistirao posle sjajnog solo-prodora, ali je ponovo golman Argentine izašao kao pobednik. Odmah potom je uzvratila Argentina preko Aguera, ali je njegov pokušaj iz slične pozicije kao i reprezentativca BIH otišao visoko preko gola.

47 – Slobodan udarac za Bosnu i Hercegovinu sa dvedesetak metara iskosa s leve strane golmana Romera. Hajrović je pokušao, prebacio je živi zid, ali je ovaj šut bio lak posao za reprezentativnog golmana „Gaučosa“.

46 – Počelo je drugo poluvreme. Reprezentacija BIH je izvela početni udarac. Gago je od starta drugog poluvremena zamenio Kampanjara, bivši igrač Reala iz Madrida je zauzeo „svoje“ mesto „zadnjeg veznog“. Selektor Argentine izvršio je još jednu izmenu, umesto Maksija Rodrigeza ušao je napadač Napolija, Iguain.

45(+1) – Sudija Žoal Agilar svira kraj prvog poluvremena.

40 – Najbolja prilika za BIH na utakmici ostala je neiskorištena, pošto je posle kornera Senad Lulić zahvatio loptu glavom pored Kampanjara. Ipak, nejgovu udarac u donji desni ugoao, sjajno je odbranio Romero.

38 – Nakon jednog vazdušnog duela na polovini BIH, Kun AgueroBičakića, došlo je do sudara glavama ove dvojice igrača. Aguero je delovao ozbiljnije uzdrman, ali se ipak pridigao i nastavio susret.

32 – Probao je Havijer Maskerano jakim udarcem sa ivice šesnaestrca da uradi ono što Maksiju Rodrigezu nije uspelo samo nekoliko minuta ranije, ali je Begović bio na mestu i intervenisao je bez problema.

31 – Maksi Rodrigez dobio je loptu posle lošeg ispucavanja golmana BIH, pokušao je šutem s dvadeset pet metara, međutim izgubio je balans te je lopta otišla visoko preko prečke.

26 – Centaršut Misimovića sa leve strane gola Argentine nije uspeo da završi na čelu Edina Džeka, pa je propala poluorilika za Bosnu i Hercegovinu da možda ozbiljnije ugroze Romera.

25 – Igrač Argentine, Roha, zaradio je prvi žuti karton na utakmici.

15 – Slobodan udarac za BIH sa dvadesetak metara, iskosa s leve strane golama Romera. Pokušao je Pjanić, ali je lopta završila u „živom zidu“.

12 – Sjajna šansa za BIH pošto se iz drugog plana ubacio Hajrović koji je kvalitetno primio dubinsku loptu „iza leđa“ odbrane Argentine, već u petercu. Ipak, oprezan je bio golman Romero koji je istrčavajnem rešio opasnost.

2 – Goool za Argentinu. Lopta je, nakon kornera Argentine, udarila u levu nogu Kolašinca,i završila je donjem levom uglu golmana Begovića.

-Početni udarac izveli su Argntinci koji su u svtlo plavoj uniformi, dok su igrači BIH u tamno plavim uniforama.

Sastavi:

Argnetina: Robero, Garaj, Kampanjaro (46 Gago), Zabaleta, Di Marija, Mesi, Maksi Rodrigez, Maskerano, Roha, Fernandez, Aguero

BIH: Begović, Bičakić, Spahić, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Misimović, Mujdža, Džeko, Lulić, Hajrović

Stadion: Marakana(Rio De Ženejro)
Gledalaca: oko 78.000
Sudija: Žoal Agilar (El Salvador)

Fudbaleri Argentina i Bosne i Hercegovine od ponoći po našem vremenu igraju derbi meč grupe F.

Selektor reprezntacije Bosne i Hercegovine pre meča sa Argentinom, poručio je da njegov tim u susret grupe F ulazi kao apsolutni autsajder.

Međutim, to sasvim sigurno ne znači da će na travu „Marakane“ istrčati unapred podignutih ruku, mašući „belom zastavicom“.

Sa druge strane Mesi i drugovi su još pre starta Svetskog prvenstva jasno poručili da imaju samo jedan cilj: osvajanje šampionske titule nakon pauze duže od dve decenije…

Da li će Pjanić, Džeko i ostali moći da se suprostave zvezdama svetsog fudbala, saznaćemo u narednih stotinak minuta…

Pratite meč u uživo prenosu…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter