0
Domaći fudbal

U JSL nema nameštenih mečeva!

Objavljeno: 16.06.14 u 14:06

Evropska organizacija koja se bavi istraživanjem nameštanja utakmica FederBet saopštila je da je prošle i ove godine sigurno namešteno 110 fudbalskih utakmica, ali među njima nema mečeva Jelen Superlige.  

jsl

FederBet je svoj godišnji izveštaj predstavio Evropskom parlamentu, a u njemu se navodi da je „sigurno namešteno 110 utakmica, a da je 460 pod sumnjom“, a nigde se ne pominje Jelen Superliga.

U izveštaju se navodi da je krajem maja ove godine nameštena utakmica Serije A između Katanije i Atalante, kao i pojedine utakmice iz druge lige i nižih liga Italije. Tvrdi se i da su nameštene utakmice iz engleskih konferencija Jug i Sever, Lige Velsa i jedan meč ženske premijer lige.

Povodom tih tvrdnji, predsednik Udruženja evropskih profesionalnih fudbalskih liga (EPFL) Frederik Tirije zatražio je objašnjenje i dodatne informacije od FederBeta. 

Ove optužbe su izuzetno štetne. U ime naših članica, tražim da nam odmah obezbedite sve informacije, kako bi svi u našem udruženju mogli da shvate situaciju. Ako odbijete da nam ih dostavite, EPFL zadržava pravo da tuži za klevetu FederBet“, navodi se u pismu Tirijea FederBetu, u koji je agencija Beta imala uvid.

Takođe, u izveštaju piše i da su nameštene pojedine utakmice iz kiparske prve divizije, kineske superlige, kao i tri utakmice iz druge portugalske lige, jedna iz francuske druge lige, Bastija – Klermon i nekoliko njih iz francuskih nižih liga.

hotsport.rs/beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter