0
Košarka

Crop

Ništa od istorije, San Antonio šampion NBA lige (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.14 u 08:23

Košarkaši San Antonija po peti put u istoriji su se okitili šampionskim prstenom u NBA ligi, pošto su u noći između nedelje i ponedeljka savladali Majami sa ubedljivih 104:87 (22:29, 25:11, 30:18, 27:29) i finalnu seriju završili rezultatom 4:1.

Crop
Crop

Nadao se jedan od najboljih igrača sveta i prva „puška“ Hita Lebron Džejms da će njegov tim uspeti da bude prvi u istoriji koji je u velikom finalu gubio sa 3:1 i stigao do titule, ali su Parker, Dankan, Đinobili i ostatak tima „mamuza“ razoružali dvostruke NBA šampione i sa ubedljivih „plus 17“ stigli do pete krune.

Iako je Majami bolje otvorio meč, San Antonio je odigrao perfektne drugu i treću četvrtinu. Koliko su Sparsi bili nadmoćni govori i rezultat drugog perioda u kome je trio Vejd, Džejms i Boš ubacio svega 11 poena, a primio 25. Kada su u trećoj četvrtini „mamuze“ predvođene raspucanim Lenardom, Đinobilijem, Majlsom i Parkerom ubacile 30 poena, a primile 18 bilo je jasno da veliko šampionsko slavlje može da počne u AT&T centru.

Najefikasniji u šampionskom timu bio je Leonard sa 22 poena uz sjajan šut za tri poena tri od četiri. U stopu su ga pratili Đinobili sa ubačenih 19 koševa, Majls sa 17 i Parker sa 16, dok je osvajač svih pet istorijskih prstenova sa „mamuzama“ Tim Dankan postigao 14 poena. Sa druge strane briljirao je Lebron Džejms sa 31 košem ali nije imao podršku ostalih saigrača, te Majami i nije mogao da se nada pobedi u „vrelom“ San Antoniju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter