0
Domaći fudbal

Kako i zašto su „Partizanove bebe“ izgubile finale Kupa šampiona 1966. (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.14 u 17:41

Taj 11. maj 1966. godine zlatnim slovima je upisan u istoriji crno-belih. Partizanove bebe su eliminisale Nant, Verder, prašku Spartu i Mančester junajted i hrlile ka trofeju tadašnjeg Kupa šampiona. Skoro pola veka kasnije otkriveni su razlozi poraza od Real Madridom sa 1:2. Legenda kluba Blagoje Paunović ispričao je zašto Partizan nije osvojio trofej…

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Iako nije bio na terenu, Paun je sa tribina stadiona u Briselu posmatrao finale.

“Išao sam u Brisel, klub je vodio nekoliko nas koji smo bili na pragu prvog tima. Gledali smo meč sa tribina. Bilo je teško gledati sve to. Bilo je sukoba među igračima pre utakmice, ko će koga da prevari, a sve radi nekih sitnih para. Mislio sam u sebi: daj, bre, da budemo prvaci Evrope, lova će doći svakako. Na finale je dolazio kako je ko hteo. Jedna grupa igrača avionom, neki kolima, svako za svoj groš. Pred utakmicu, gledali smo kako su se neki od igrača fizički sukobili u restoranu, na večeri. A mi mladi smo drhtali, uplašeno gledajući taj haos“, ispričao je Blagoje Paunović, a preneo zvanični sajt Partizana.

Uprava kluba je najveći krivac što su se igrači tako ponašali i ušli razjedinjeni u meč.
“Uprava je već pre finala počela rasprodaju igrača. Opšti vašar. Nije bilo nikoga da zavede red. Mnogo godina kasnije, imali smo Bjekovića u sportskom sektoru. Tada nam je falio neko takav, ko bi umeo da napravi štimung među igračima“, dodao je Paunović.

Kratko podsećanje na finale Kupa šampiona 1966. godine:

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter