0
Ostali sportovi

Delfini sutra počinju odbranu zlata, Pijetlović slavi jubilej

Objavljeno: 15.06.14 u 19:00

Srbija sutra počinje odbranu trofeja u Svetskoj ligi, nadmćno osvojenom prošle godine u Čeljabinsku. Delfini prvi meč igraju sa Kinom od 13.50 sati po srednjeevropskom vremenu, a sutrašnji susret će za trojicu igrača interesantniji od drugih. Sjajan centar, jedan od najboljih u svetu, Duško Pijetlović odigraće jubilarnu 200. utakmicu za reprezentaciju. Prvu medalju je osvojio baš u Svetskoj ligi 2005, a jedino u Barseloni prošle godine nije osetio draž postolja za osvajače medalja. Na 199 utakmica postigao je 274 gola.

dusko-pijetlovic

– Lepo zvuči ta brojka najviše zbog činjenica je veliki broj utakmica igran za medalju. Zadovoljan sam i siguran sam da će biti još dobrih mečeva. Nije fraza kada kažem da je igranje za reprezentaciju i čast i obaveza ali ponavljam mi, vaterpolisti, možemo da budemo zadovoljni zbog činjenice da smo veliki broj puta obradovali naše navijače – kaže Pijetlović po ocenama novinara najbolji centar prošlog SP u Barseloni.

Sa druge strane Sava Randjelović i Dušan Marković će prvi put igrati na zvaničnom FINA takmičenju.

– Predsrećan sam, to sam želeo čitave karijere. Napredovao sam u poslednje dve godine u Zvezdi zahvaljujući činjenici da sam bio okružen vrsnim igračima. Ispada da menjam Vanju Udovičića. Teško ga je menjati, fenomenalan igrač. Ali daću sve od sebe da ispunim poverenje selektora i starijih igrača koji su me sjajno prihvatili – kaže Randjelović.

Marković je imao dve odlične sezone u Radničkom.

– I ja sam imao sreću da igram pored vrhunskih asova poput Filipovića, Udovičića, Ćirića, Zlokovića… Ovo je priznanje za igre. Nadam se da ću posle toliko izgubljenih finala ove sezone konačno moći da se radujem vrhunskom rezultatu. Prošle godine sam bio u Čeljabinsku, video sa strane kako to izgleda. Sada sam unutra i to je izvanredan osećaj.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter