0
Košarka

Mijatović u problemu oko sastavljanja mlade reprezentacije

Objavljeno: 14.06.14 u 23:33

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije prvu fazu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo na Kritu sprovodi na Zlatiboru i u Čajetini, a već na početku selektor Dejan Mijatović suočio se sa problemima oko sastavljanja ekipe.

kosarkaska-lopta

Termini odigravanja utakmica u domaćem prvenstvu, zbog poplava su izmenjeni, a petorica košarkaša FMP-a, Dobrić, Gudurić, Đukanović, Kaplanović i Petković odsutni su iz zdravstvenih razloga.

„Ovoj reprezentaciji kalendar takmičenja nikada nije išao na ruku. Još se igra finale plej ofa, pa na pripremama nema prvotimaca Crvene zvezde i Partizana. Milutinović ima povredu kolena, a zbog povrede otkazao je i Zagorac. Takođe, čeka se i Janković koji treba da završi ispitni rok“ – rekao je Mijatović Tanjugu.

On je istakao da su i ove godine velika o?ekivanja od najboljih mladih košarkaša Srbije na EP koje se igra od 8. do 20. jula, ali ističe da od ekipe koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu i bronzu u Letoniji i Litvaniji, ove godine nema devet igrača.

„Imamo skoro potpuno novu reprezentaciju sa većinom igrača od 19 godina. Što se tiče protivnika, Španija je uvek jedan od favorita. Igramo u grupi i sa Nemačkom, Slovenijom i Švedskom. Svaka utakmica biće kvalifikaciona i borićemo se najpre za drugu fazu, a onda ćemo korak po korak dalje“ – naglašava selektor Mijatović.

Po završetku bazičnih priprema na Zlatiboru i Čajetini, reprezentacija će nastaviti rad u Vršcu. Generalnu probu pred odlazak na Evropsko prvenstvo mlada selekcija imaće u Istanbulu od 25. do 29. juna na turniru Turgut Atakol, na kojem će igrati sa Nemačkom, Poljskom i Bugarskom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter