0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Vujošević ponovo ‘opleo’ po Zvezdi, sudijama, na repertoaru i Muta Nikolić (VIDEO)

Objavljeno: 13.06.14 u 15:20

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević u svom stilu najavio je predstojeći duel u finalu KLS sa Crvenom zvezdom koji će na repertoaru biti u subotu od 20 sati u hali „Pionir“.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Šef struke crno-belih nije propustio priliku da ponovo „večitom“ rivalu dodeli po koju verbalnu packu.

„Svaki put kada se sastaju Zvezda i Partizan utakmica ima poseban značaj, predigru i specifične okolnosti. Emotivno se prilazi utakmici, iako glava treba da bude mirna. Meč ima dodatnu težinu jer se odlučuje o prvaku Srbije. Zvezda ima kvalitetan tim, čvrsti su u odbrani i mislim da bi skok mogao da budem od presudnog značaja“, kazao je Vujošević na konferenciji za novinare u dvorani “Pionir”.

Međutim, kada se očekivalo da nastavi sa sportskim komentarisanjem predstojeće duela, Vujošević je lansirao izjavu da su se crno-beli namerno odrekli Kupa Srbije.

„Kup smo svesno prepustili, dok je Evroliga nešto drugo, posebno. Predstavljamo grad i državu, pobedili smo osvajača Evrolige i CSKA iz Moskve, učesnika fajnal-fora. Poraz na jednu loptu od Cedevite u polufinalu Jadranske lige doveo je do toga da nismo ostvarili ambicije, koje nisu bile objektivne. Konačan sud o sezoni daće finale Superlige, iako je devalvirana“, kazao je Vujošević.

Kontroverzni strateg crno-belih potom je na „dnevni red“ stavio i sudije:

„Želeo bih poštene sudije koje razmišljaju samo o terenu i da pokažu hrabrost i čvrstinu. Ne bih želeo da postoji tendencija kod njih. Molim rukovodsto lige da ne potpada pod pritisak svih nas“, kazao je Vujošević.

Trener Partizana koji je tokom sezone „ratovao“ sa Nebojšom Čovićem kazao je i da ne mrzi Zvezdu, ali da je bio prisiljen da se bori za integritet kluba.

„Borim se za dostojanstvo kluba. Nekoliko puta sam govorio o finanasijskoj situaciji, jer smo u velikoj besparici i smatram da taj tretman nije adekvatan. Nisam želeo personalni sukob, ali stvorila se hajka na mene. Pravile su se greške, ali one su se multiplikovale, da bi me eliminisali iz Partizana. Da li ste željni da odem, da se rasproda tim i da se srpska košarka svede na jedan klub. Koji to partizanovci žele da odem, sigurno ne ovi koji su u hali“, rekao je Vujošević koji je iskoristio priliku da „potkači“ i Mutu Nikolića:

„Nedavno je skorašnji trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao da smo za stanje u srpskoj košarci krivi i Čović i ja. Možda je to rekao zato što ima svih šest poraza od nas ove sezone, razumem ga jer napušta klub i traži novi posao. Ima dosta ljudi koji su zabrinuti za moje zdravstveno stanje, ali poručio bih im da još uvek mogu da motivišem igrače i osvajam trofeje“, podvukao je strateg crno-belih.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter