0
Košarka

Todorić: Zvezdine pobede su samo statistika, znamo šta je bilo prošle godine

Objavljeno: 13.06.14 u 12:52

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde kreću u borbu za trofej u domaćoj ligi. Sportski direktor crno-belih Dragan Todorić nada se da će njegov tim uspeti da stigne do trinaeste uzastopne šampionske titule.

dragan todoric
FOTO: STARSPORT

Aktivni učesnik (kao igrač i funkcioner) gotovo svih uspeha košarkaške sekcije Partizana kazao je da je finale beogradskih klubova sasvim oečkivano.

„Očekivano i neizvesno, to je najkraći i najprecizniji siže naših utakmica. Nadam se da će to biti dobre košarkaške predstave, bez incidenata i da se sve završi na parketu u igračkim obračunima. Da to bude prava serija za krunu sezone što bi, uostalom, trebalo i da se demonstrira u finalu. Sve ostalo je nepotrebno i nepoželjno“, rekao je Todorić za list „Sport“.

On smatra da će titula u domaćem šampionatu ove sezone nositi specifičnu težinu nakon fijaska „večitih“ u Regionalnom takmičenju:

„Domaća titula ove sezone imaće poseban značaj posle onoga što se i jednima, i drugima dogodilo na završnom turniru ABA lige u sred Beograda. Žargonski smo izvisili za plasman u Evroligu, pa zato ovo naše prvenstvo, neočekivano dobija na težini. Pobednik će, na neki način, imati satisfakciju da je barem nešto uradio u sezoni. Zbog toga, ni njima, ni nama, ne može da bude svejedno. Šta god drugo tvrdili, ne bi bila istina“, kaže sportski direktor Partizana.

Todorić je dodao da u Partizanu ne postoji nikakav pritisak zbog činjenice da ove sezone nemaju pobedički bilans sa timom sa Malog Kalemegdana.

„Naši mečevi su više od igre, to je najviše zbog ogromne količine emocija, žara, od terena do tribina. Tako je bilo i u vreme mog aktivnog igranja i, ništa se tu nije promenilo. Nismo opterećeni što smo tri puta zaredom izgubili od Zvezde.  Slično je bilo i prošle godine, a znamo kako se kasnije okončalo u finalu. Koliko se sećam, mislim da smo ih četiri puta uzastopno dobili, ali i slavili u dva finala, na Jadranu i domaćem. Međutim, ne hajem mnogo za takvu statistiku“, podvukao je Dragan Todorić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter