0
Fudbal

FIFA World Cup/Qatar

Katar ostaje bez SP 2022. godine: FIFA kontaktirala SAD?

Objavljeno: 13.06.14 u 17:02

Od kada je Svetska fudbalska organizacija objavila da će domaćin Mondijala 2022. godine biti Katar, svakim danom se pojavi po neka vest da bi ova arapska zemlja mogla da ostane bez organizacije najveće fudbalske smotre. Tako se danas pojavila informacija da je FIFA kontaktirala Fudbalski savez SAD kako bi oni preuzeli organizaciju Svetskog prvenstva.

katar-2022

Navodno, Katar nije spreman da organizuje jednu takvu manifestaciju, ne samo zbog tropskih vrućina tokom leta u toj zemlji, već i nemogućnosti da za osam godina izgradi veliki broj stadiona. Prvi čovek svetskog fudbalаSep Blater je već izjavio da se kaje što je odlučeno da se igra u Katru, a polako na svetlost dana izlaze i mnogo nepravilnosti pri lobiranju.

Sa druge strane čelnici „američkog sokera“ ne veruju da će FIFA promeniti odluku, ali se nadaju da će ako do toga dođe to biti poznato najkasnije do kraja oktobra. ESPN je već objavio i spisak stadiona koji bi bili renovirani ako SAD dobiju SP 2022. godine. To su stadioni Los Anđeles, San Francisko, Detroit, Njujork, Orlando, Čikago, Dalas, Boston i Vašington.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter