0
Evropske lige

Barsa se sramnim saopštenjem oprostila od Fabregasa

Objavljeno: 13.06.14 u 12:17

Pre samo tri godine, Barselona je dolazak Seska Fabregasa u tim Pepa Gvardiole nazvala transferom decenije. Ipak, katalonski klub je ovog leta odlučio da proda vezistu londonskom Čelsiju i da se neuobičajenim saopštenjem oprosti od deteta svoje škole.  

fabregas

Na sajtu kluba se navodi da je Fabregas doveden u tim Pepa Gvardiole kao ogromno pojačanje i za tri sezone odigrao je 151 utakmicu i postigao 42 gola uz 45 asistencija, ali čelnicima novog predsednika Hosep Marije Bartomeua to nije bilo dovoljno.

“Njegovi nastupi su išli silaznom putanjom u svakoj od tri sezone. Brzo se uklopio u stil i način igre tima, kao da nije i odlazio, ali uprkos tome nije uspeo da zadrži visok nivo igre kroz celu sezonu. Svaku godinu započeo je sjajno, ali je, isto tako, svaki put usledio pad u drugoj polovini godine“, navodi se u saopštenju.

Barselona je na transferu ovog igrača izgubila sedam miliona evra, jer ga je platila 35, prodala Čelsiju za 33, ali će morati da uplati dodatnih pet miliona na račun Arsenala po klauzuli transfera iz 2011. godine.

“Došao je kao neko ko bi trebalo da donese još više opasnosti po gol protivnika, svojim odličnim pasovima i golgeterskim sposobnostima. Ali, ta ‘magija’ je bledela iz sezone u sezonuU poslednja 24 meča, po osam u završnici svake sezone, postigao je jedan, pa šest, pa jedan pogodak. Zbog nekog razloga, nikada nije igrao sa istim kvalitetom početak i kraj sezone“, saopštio je katalonski klub.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter