0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Španovićeva peta u Oslu

Objavljeno: 12.06.14 u 10:38

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je sinoć peto mesto u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Oslu daljinom od 6,67 metara.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Posle trećeg mitinga Dijamantske lige rekorderka Srbije i dalje zauzima vodeću poziciju u sveukupnom poretku tog takmičenja.

Prvo mesto u Oslu osvojila je Amerikanka Tijana Bartoleta s najboljim svetskim rezultatom ove godine – 7,02 metara ispred Britanke Sare Proktor (6,78) i Amerikanke Funmi Jimoh (6,71).

„Nisam se osećala baš najbolje. U drugoj seriji skočila sam solidnih 6,67, isto koliko i Darija Klišina, međutim, ovog puta ona je imala bolju seriju skokova i zaslužila poziciju ispred. Večeras su u Oslu „proskakale“ i ostale devojke što samo govori u prilog da je konkurencija u skoku u dalj izuzetno jaka i izjednačena“, izjavila je Španovićeva, a prenosi pres služba srpske atletičarke.

Ona je dodala da svako takmičenje upravo to čini posebno uzbudljivim i nepredvidivim.

„Raduje me da i dalje zauzimam vodeću poziciju u sveukupnom plasmanu. Imamo dugu sezonu i očekuje me još dosta takmičenja ove godine, a sledeće već ovog vikenda na stadionu Crvene zvezde. U pitanju je finale Kupa Srbije, te koristim priliku da pozovem publiku u što većem broju da uživaju u atletici i bolje upoznaju srpske šampione“ kazala je Španovićeva, navodeći da se još oseća umorno od puta u Šangaj i Judžin, kao i da su joj nedostajali saveti trenera Obradovića koji večeras nije bio s njom u Oslu.

Finale Kupa Srbije izborno je takmičenje za ekipno prvenstvo Evrope, koje se održava 21. i 22. juna u Rigi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter