0
Evropske lige

Pejčinović: Lokomotiva kreće u osvajanje Evrope

Objavljeno: 12.06.14 u 10:38

Srpski reprezentativac Nemanja Pejčinović vrlo je zadovoljan što će u naredne četiri godine nastupati u dresu moskovske Lokomotive.

nemanja-pejcinovic-ruke-nica

On je u sredu potpisao ugovor sa trećeplasiranim timom ruskog šampionata, gde će nositi dres sa brojem pet.

-Izuzetno sam zadovoljan potpisanim ugovorom. Ambicije kluba su ono što me je najviše privuklo i mogu da kažem da smo se našli na istoj frekvenciji. Potrudiću se da svojim dolaskom doprinesem kvalitetu ekipe, kako bi u narednim sezonama Lokomotiva bila što bliža tituli i igrala značajnu ulogu u Evropi – rekao je Pejčinović.

Pejčinović je četiri godine nastupao za Nicu, a u prethodnih mesec dana za njegove usluge bili su zainteresovani brojni timovi iz Engleske, Italije, Francuske, Rusije, pa čak i iz Sjedinjenih Američkih Država. Lokomotiva je ove sezone za šampionom CSKA zaostala samo pet poena i naredne će se takmičiti u Ligi Evrope. To je bio još jedan ključni razlog zbog čega se srpski reprezentativac odlučio da pređe u Moskvu.

-Oduvek sam želeo da igram u Ligi šampiona ili makar u nekom drugom evropskom takmičenju. To je san koji imam od malih nogu i sada će mi se ostvariti – smatra Pejčinović.

Na odluku da pređe u Lokomotivu uticao je i saigrač iz reprezentacije Branislav Ivanović, koji je pre Čelsija igrao za ovaj moskovski tim.

-O Lokomotivi sam čuo sve najbolje. To je u pravom smislu porodica, gde svako brine o svakome. Takođe, ruski narod mi je veoma blizak, zbog jezika, kulture i mentaliteta, a vrlo mi je bitno i da do Beograda imam direktnu avionsku liniju – istakao je Pejčinović.

Pejčinović je profesionalnu karijeru započeo u Radu, a po jednu sezonu pre Nice igrao je za OFK Beograd, Crvenu zvezdu i berlinsku Hertu. Nedavno je nastupio za reprezentaciju Srbije na utakmici protiv Jamajke, a ove sezone bio je jedan od 50 najbolje ocenjenih fudbalera u Evropi, prema portalu „WhoScored.com“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter