Domaći fudbal

Metalac izdao saopštenje: Želimo da se problemi rešavaju, a ne zataškavaju

Objavljeno: 12.06.14 u 20:02

Fudbalski klub Metalac izdao je saopštenje povodom nedolaska na ponovljeni revanš meč baraža za popunu Superlige na Banovom Brdu, koji je trebalo da se odigra od 19 časova. Milanovčani kažu da ne žele da zataškavaju, već da rešavaju probleme i izneli su niz kritika na račun rada Fudbalskog saveza Srbije. – Izvršni odbor Fudbalskog kluba „Metalac“ ovim saopštenjem želi da upozna sredstva informisanja i sportsku javnost sa razlozima koji su prouzrokovali da se donese odluka o izostanku sa utakmice FK „Rad“ – FK „Metalac“, koja je odlukom Takmičarske komisije FSS i Komisije za žalbe FSS, zakazana za 12.06.2014. godine u 19:00 časova na stadionu FK „Čukarički“ u Beogradu. rad-metalac-416 – Nakon ozbiljnog sagledavanja novonastale situacije posle odluka Takmičarske, Komisije za žalbe i Disciplinske komisije FSS, Izvršni odbor Fudbalskog kluba „Metalac“ je doneo odluku o neodgravanju utakmice, iz tri ključna razloga, i to: 1. Da ukaže javnosti i nadležnim organima FSS da se problemi moraju sistemski rešavati, a ne zataškavati. 2. Što se na samoj prekinutoj utakmici u izjavama zvaničnih lica stvari ne nazivaju pravim imenom, već se u startu tendenciozno razvodnjavaju, u cilju zataškavanja. 3. Zato što Takmičarska komisija, neprimenjujući propise FSS, već dajući sebi za pravo da tumači i utvrđuje krivce za prekid utakmice, van svoje nadležnosti donosi sramnu odluku, a iste bez ikakve ozbiljnje analize potrvđuje i Komisija za žalbe. – U cilju da javnost upoznamo sa činjenicama ukazujemo da je, na osnovu odredaba Statuta i Disciplinskog pravilnika FSS, utvrđivanje krivice (odgovornosti) u isključivoj nadležnosti Disciplinske komisije, koja je nedvosmisleno utvrdla krivca za prekig i donela sledeću odluku br. DK-169/14-331/1 od 10.06.2014. godine, koju citiramo: – Kažnjava seniorski tim FK „Rad“ iz Beograda, odigravanjem 2 (dve) prvenstvene, kup i utakmice doigravanja „Baraža“ bez prisustva publike kada je domaćin, zbog prekršaja iz čl. 64. Sta. 1 i 3 Disciplinskog pravilnka FS Srbije, učinjenih slabom organizacijom utakmice, unošenjem pirotehničkih sredstava i suzavca na istočnu tribinu stadona i njihovog aktiviranja od strane navijača FK „Rad“, usled čega je u 49. minutu igre prekinuta druga utakmica doigravanja baraža za popunu jednog mesta u Superligi za takmičarsku 2014/2015. godinu FK „Rad“ – FK „Metalac“, igrane 04.06.2014. godine na stadionu FK „Čukarički“ u Beogradu.“ Iz čega se vidi da su učinjeni ozbiljni procedularni propusti zbog čega je Fudbalski klub „Metalac“ Izvršnom odboru FSS, podneo Predlog za zaštitu Pravilnika, smatrajući da se do okončanja postupka ne mogu steći uslovi za odigravanje utakmice. rad-metalac-422 Konačni cilj Fudbalskog kluba „Metalac“ je podizanje nivoa i kvaliteta takmičenja i Izvršni odbor FK „Metalac“ smatra da je ovakav naš stav u ovom trenutku jedini moguć i ispravan. Zbog svega gore navedenog Fudbalski klub „Metalac“ očekuje jasnu podršku sportske javnosti u Srbiji i nadležnih organa Fudbalskog saveza Srbije, a sve u ostvarivanju zajedničkog cilja – afirmacije fudbala, kao i stvaranja boljih i ravnopravnjih uslova za mlađe generacije koje dolaze, kao i bezbednosti na stadionima. hotsport.rs Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.