0
Top News

“I Vito Korleone bi pozavideo mafijašima u FIFA“

Objavljeno: 12.06.14 u 13:37

Bivši predsednik Engleske fudbalske asocijacije (FA) Lord Trisman optužio je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) da se ponaša kao „mafijaška porodica“. 

Vito Korleone

„FIFA ima iza sebe decenijama dugu tradiciju podmićivanja i koprupcije“, rekao je Trisman govoreći pred Domom lordova u engleskom parlamentu.

On je ocenio da bi na ponašanju FIFA pozavideo i čuveni negativac sa filmskog platna mafijaški bos Don Vito Korleone.

Predsednik FIFA Sep Blater u sredu je na Kongresu u Sao Paulu najavio da će se kandidovati za svoj peti mandat na čelu te organizacije.

U toku je istraga povodom optužbi da je Katar 2010. potplatio clanove Izvršnog komiteta FIFA tokom izbora za domaćina SP 2022.
„Sistematska korupcija, koju navodno prate nepostojeće istrage, iz kojih su, inače, uglavnom izuzeti prvooptuženi, čine nemogućim bilo kakav proces“, rekao je Trisman. 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter