0
TimeOut

Srbija možda ne učestvuje na SP, ali organizuje – Mundijal! (FOTO)

Objavljeno: 11.06.14 u 20:45

Kao što odavno znamo, srpski fudbaleri, nažalost, nisu uspeli da se plasiraju na smotru najboljih reprezentacija sveta, ali, naša zemlja jeste organizator Mundijala, naravno, na potpuno drugačiji, bajkovit i originalan način.  

Boginja

Sedište – Zrenjanin. Broj ekipa – pa 32, isto kao u Brazilu. Sistem takmičenja – mundijalski. Ekipe? Od Brazila, preko Argentine, Urugvaja, Kostarike, Nemačke, Španije, Italije, Japana, Obale Slonovače, Irana, Australije do – Srbije.

Učesnici su takođe poznati, doduše ne toliko kao oni u Brazilu, ali sasvim sigurno prepoznajete imena naših reprezentativaca Zorana Bambija Tošića, Duška Tošića, najboljeg napadača OFK Beograda Aleksandra Čavrića, potom naših futsal majstora Slobodana Janjića, Predraga Rajića, Slobodana Rajčevića i Aleksandra TominaJovana Blažića kao i Miloša Žeravice i Stojana Pilipovića, članova užičke Slobode.

A počasni gosti, biće ni manje ni više, kapiten ‘Orlova’ Branislav Ivanović, njegov zamenik Aleksandar Kolarov, reprezentativci Duško Tošić, Radosav Petrović, potom bivši as Crvene zvezde Uroš Ćosić, i naravno, domaćin Zoran Tošić Bambi.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ako ste i dalje zbunjeni, sada će vam biti jasnije. Akademija Bambi, našeg proslavljenog fudbalera, došla je na genijalnu ideju – da donese duh Brazila u našu zemlju, u mali grad u srcu Banata.

Sve je isto, a potpuno drugačije nego što će biti u najfudbalskijoj zemlji na planeti. Učestvuje 32 ‘selekcije’, raspored utakmica je istim danima kao i na Mundijalu, s tim što u dogovoru sa ekipama, organizatori su umesto Hrvatske, ‘vajld kardom’ ‘pozvali’ Srbiju. 

“Ideja je nastala ne tako davno, pre svega mesec dana, a iako smo mislili da smo kasno ‘upalili’, posle nešto više od nedelju dana već je bilo prijavljeno 32 ‘selekcije’. Ekipe nastupaju pod imenima reprezentacija učesnica na Mundijalu u Brazilu, osim što je naša zemlja u ovoj našoj priči, obezbedila plasman umesto Hrvatske. Timovi će igrati istim danima kada se po rasporedu igra u Brazilu, s tim što su termini od 20, 21 i 22 sata, kako bi mogli i da pratimo ‘prave’ utakmice. Ekipama smo obezbedili i originalne majice sa grbom i u bojama reprezentacija i u potpunosti smo uspeli da ovaj Mundijal prenesemo u pravom duhu i u našem malom gradu“, priča za naš portal brat i jedan od osnivača i trenera u Akademiji Bambi, Darko Tošić.

FOTO: Akademija Bambi
FOTO: Akademija Bambi

Da sve bude još autentičnije, pre početka turnira, organizovana je i svečana ceremonija žreba, gde su bili predstavnici ekipa, kada je euforija počela da raste. Kada su organizatori uvideli da će ovo biti još kako ozbiljan turnir, potrudili su se da za najbolju ekipu naprave kopiju pehara ‘zlatne boginje’ koja pripada planetarnom šampionu. Najboljim timovima, kao i pojedincima, takođe, sleduju bogate novačne nagrade.

“Kada su čuli za ovu ideju, reprezentativci Ivanović, Kolarov, Petrović, Duško Tošić, rado su pristali da otvore turnir revijalnom utakmicom u četvrtak od 20 sati, u kojoj će još učestovati treneri iz Akademije Bambi na čelu sa Zoranom Tošićem, kao i naši futsal majstori Rajić, Rajčević i Janjić. Interesovanje je ogromno, sigurni smo da naši sugrađani sada najbolje znaju kojim danima se koja utakmica igra u Brazilu. Ipak, morali smo da mislimo i na pravi Mundijal, pa smo termine mečeva uskladili tako da svi mogu da gledaju i utakmice pravog Svetskog prvenstva. Dresovi su spremni, kao i “boginja“, pehar za najbolju ekipu koja će biti poznata kada i ime novog planetarnog šampiona, 13. jula u večernjim satima“, rekao je Darko Tošić.

 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Domaćin ovog, idejno sjajno osmišljenog turnira, Zoran Tošić Bambi, za razliku od nekih drugih, nije želeo da izabere najjaču ekipu pored sebe, već je odlučio da obuče majice selekcije Portugala sa svojim najboljim drugarima iz detinjstva.

“Nijednog trenutka se nisam dvoumio, želeo sam da igram samo sa svojom ‘matičnom’ ekipom, tačnije sa drugarima sa kojima sam odrastao, napravio prve fudbalske korake u fudbalskoj školi Futura. To je moja generacija, moji ljudi i sa njima sam želeo da igram na ovom našem ‘Mundijalu’. Voleo bih da se sastanem sa jačim ekipama gde igraju treneri iz naše akademije, kao i moj brat Darko’, rekao je za Hotsport raspoloženi Bambi, kao i uvek kada dođe na odmor u svoj rodni grad.

hotsport.rs/Milovan Longinov

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter