0
Fudbal

Blater: Fudbal je biznis, prevazilazi granice sporta

Objavljeno: 11.06.14 u 18:12

Predsednik FIFA Sep Blater poručio je uoči starta Mundijala u Brazilu da fudbal prevazilazi granice sporta i predstavlja multimilijarderski biznis.

Sep Blater

“Fudbal je multimilijarderski biznis. Ne znam da li je to dobro, ili loše, ali znam da može da stvori kontroverzne situacije i poteškoće. U ovom svetu koji se svakodnevno menja postoji malo toga šta je van dometa politike i ekonomije“, rekao je Blater na otvaranju Kongresa, na kojem bi trebalo da najavi kandidaturu za novi mandat na mestu predsednika FIFA.

Blater je metaforički rekao da bi fudbal, sudeći po razmerama njegove popularnosti, jednog dana u budućnosti osvojio i druge planete i da će se tada igrati interplanetarni, a ne svetski kup”.

Bez obzira na ovakve izjave, čelnik Međunarodne fudbalske federacije nailazi na otpor lidera nacionalnih takmičenja, koji su najavili da bi Blater trebalo da ode.

Prvenstvo sveta u Brazilu igra se od 12. juna do 13. jula.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter