0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Vujošević zadovoljan većim delom meča u Kragujevcu (VIDEO)

Objavljeno: 10.06.14 u 23:26

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević nakon pobede njegove ekipe u drugom meču polufinalne serije sa kragujevačkim Radničkim i plasmana u finale plej-ofa izjavio je da nije bio oduševljen kada se saznalo da će njegovi izabranici za rivala imati ekipu Miroslava Nikolića.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

“Kada smo osvojili prvo mesto u regularnom delu takmičenja i kada je bilo izvesno da ćemo igrati sa Radničkim u polufinalu, uopšte nisam bio oduševljen. Želim ovim momcima, koji su izgurali do kraja uz sve finansijske problem, da čestitam na tome što su imali karakter da u jednoj izuzetno teškoj situaciji budu pozitivni i posvećen i timu. Jako dobro znam kakva je ta njihova situacija, jer smo i mi praktično u istoj. Znam koliko je teško napraviti rezultat sa ekipom koja nije plaćena. Mislim da je publika videla dobru košarku. Zadovoljan sam velikom većinom vremena današnje utakmice, minuta koje smo odigrali . Sigurno da je bilo i nekoliko praznih minuta, ali to se praktično desilo kada je utakmica bila već rešena. Nije lako igrati protiv Radničkog, to je ekipa koja igra lako. Ima dosta igrača koji imaju poene u rukama, i šut za tri poena, atipične centre i igraju odbranu prilično riskantno, gde biraju koda od protivničkih igrača žele da pusti i da otvori te šuteve. Pokušavaju da igru svedu na šut, elemenat u kome su oni jako dobri. Takođe, nemaju imperativ i ti šutevi za njih postaju sa te strane laki, a to se desilo i u Beogradu. Mi smo se opustili , oni su odmah to kaznili i otvorili utakmicu“ – rekao je iskusni stručnjak na konferenciji za medije, aprenosi zvanični sajt kluba.

Vujošević je potom istakao koliku važnost za ekipu je imala večerašnja pobeda.

„Poučeni tim iskustvom, došli smo na gostujući teren sa namerom da pobedimo odličnog protivnika, koji se već godinama plasira u Jadransku ligu, da na taj način uđemo u finale i obezbedimo sebi dovoljno vremena za pripremu tog finala, bez obzira šta će naši protivnici da urade u sutrašnjoj utakmici. Jeste za nas ovo veoma važno, svaka pobeda je važna, ova i u tom kontekstu i čestitam protivnicima na veoma dobroj igri. Mislim da je publika imala razloga da dođe večeras. Zahvaljujem se našim navijačima koje imamo i u Kragujevcu i onima koji dođu iz Beograda i podrže nas. Jako nam je bitno njihovo prisustvo i njihova podrška. Mislim da svi koji su bili večeras tu su imali prilike da uživaju u dobroj košarci zahvaljujući i Partizanu i Radničkom”, na konferenciji za medije po završetku utakmice rekao je strateg Partizana NIS Duško Vujošević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter