0
ATP

Toni Nadal: Nole bi pobedio Rafu u petom setu

Objavljeno: 09.06.14 u 15:54

Stric osvajača Rolan Garosa, španskog tenisera Rafe Nadala, Toni Nadal, uveren je da bi najbolji srpski teniser u istoriji pobedio njegovog učenika u juče odigranom finalu, da je kojim slučajem meč otišao u peti set.

novak-rafa-razgovor

„Na kraju trećeg seta Rafa nam je rekao da ima oseća jake grčeve u listovima. Kada smo razgovarali posle meča, kazao je mi je da pozovem doktora jer je bio skoro mrtav. Da nije osvojio četvrti set, sve bi se drugačije završilo, Rafa ne bi imao snage“, uveren je stric i trener španskog teniskog magnata, Toni Nadal.

“Jasno se videlo sam da se Rafa ne oporavlja, a da je Đoković prevazišao svoje probleme. Nimalo nam nije bilo prijatno kada je Rafa izgubio brejk u četvrtom setu. Vrućina je bila izuzetno naporna, pogotovo na terenu. Istina, meč nije dosegao intenzitet prošlogodišnjeg polufinala i finala iz 2012. godine“, smatra Rafaelov trener. Toni je naglasio da uslovi na stadionu „Filip Šatrije“ u Parizu najviše prijaju Rafaelu.

“Đoković jeste imao iznenađujući pad, ali svi smo primetili koliko je puta morao da udara loptice koje su mu išle iznad ramena. Kada bi ih samo vraćao u teren, Rafa je to kažnjavao, zato je Novak morao da pokušava da uradi nešto više riternom. Ovde na Rolan Garosu Rafael je bolji igrač. U Rimu npr. teren nije toliko prostran i Đokovića ne možete toliko odaljiti od terena. Takođe, i loptice su ovde bolje za Rafu“, zaključio je Toni francuski sportski dnevnik L’ekip.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter