0
ATP

Rafa deveti put pokorio Pariz, Đoković će još čekati na prvi trofej Rolan Garosa

Objavljeno: 08.06.14 u 18:52

Borba titana pripala je Špancu. Novak Đoković nije uspeo da prvi put u karijeri osvoji Rolan Garos i da na taj način kompletira Gren slemove i uđe u istoriju. Rafael Nadal je deveti put u karijeri postao šampion u Parizu i pokazao da retko ko može da mu parira na šljaci. Drugi put je Nole igrao finale, i dalje čeka ovaj trofej…

Španski teniser vodi sa 23-19 u pobedama, prekinuo je seriju, jer je poslednja četiri duela dobio Đoković. Kada je u pitanju šljaka, Nadal vodi sa 14-4, ali odnos u poslednjih osam mečeva je 5-4. 

Novak Đoković

Novak mora ovaj set da odigra na sve ili ništa, kako bi ostao u igri. Nadal je na set do devetog trofej au Parizu, Nole se bori ne bi li osvojio prvi. U prva tri gema teniseri su bili sigurni na svoj servis. Prvi brejk viđen je u šestom gemu, nažalost po Srbina, Španancu je to pošlo za rukom. Poveo je Nadal sa 4:2 i Đoković ima još samo dve prilike da vrati brejk i ostane u meču. Učinio je to, došao i do izjednačenja (4:4), ali je Nadal vratio vođstvo. Novak je pod pritiskom, i Španac ima meč loptu. Duplom greškom Nole završava meč.

Četvrti set

Đoković je prekinuo niz od pet uzastopno izgubljenih gemova, došao do brejk šanse i lopticu poslao u aut. Nove šanse nije bilo i Nadal je poveo 4:1. Španac je poveo sa 5:2, posle velike borbe u sedmom gemu. I naredni gem pripada Špancu, koji je poveo sa 2:1 u setovima.

Treći set

Novak je u šestom gemu svojim greškama dao Nadalu brejk loptu. Đoković je onda imao mnogo sreće jer je Nadalov bekhend završio koji milimetar van terena, ali servis ga nikako nije služio.

Iako je Đoković došao do gem lopte, servis i dalje nije ulazio, a Nadal je koristio kratke loptice i ostvario je prvi brejk u meču – 4:2. Prvi put je uspeo da odservira da ostane u setu, ali pri rezultatu 6:5 odigrao je očajan gem – dupla greška, promašen forhend i dve vezane set lopte za Nadala, koji koristi već prvu za 7:5.

Drugi set

Posle sedam relativno mirnih gemova, usledila je drama. Nadal je osmi gem počeo atipičnim greškama, a ubrzo je Đoković došao do dve brejk lopte uz malo sreće.

Nadal ih je spasao, ali je Novak sjajnim forhendom stvorio i treću – usledila je još jedna greška Španca forhendom i vođstvo 5:3.

Đokovića je potpuno stao prvi servis, poslao je dve loptice po dužini u aut i, uz nedovoljno dobar dop šot, Nadal je došao do 15:40.

Međutim, ni Nadal ih nije iskoristio, a drugi Novakov servis kod druge brejk lopte završio je na samoj liniji. Pri izjednačenju je Đoković konačno pogodio prvi servis i završio poen bekhendom, da bi zatim dočekao grešku Nadala za 6:3.

Prvi set

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter