0
Fudbal

Maradona optužuje FIFA za korupciju

Objavljeno: 08.06.14 u 18:16

Dijego Maradona optužio je za korupciju Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA), u svetlu istrage koja se vodi oko dodeljivanja organizacije SP 2022. Kataru.

dijego-maradona

„Radi se o ogromnoj korupciji koja postoji u FIFA“, rekao je Maradona za dnevni list „Al Itihad“.

On se zapitao gde je otišao sav taj novac za koji se tvrdi da je Katar platio kako bi dobio pravo organizacije Mundijala.

„Gde je sav taj novac otišao, ko ga je primio i zašto. Sve to mora da se istraži“, rekao je Maradona i podsetio da je on ranije u više navrata govorio o korupciji unutar FIFA.

Katar se nalazi pod rastućim pritiskom svetske javnosti zbog optužbi da je njihov fudbalski zvaničnik Mohamed bin Hamam sa pet miliona dolara 2010. podmitio učesnike izbora za organizatora SP 2022.

FIFA je posle navoda koji su objavljeni u britanskoj štampi prošle nedelje pokrenula istragu povodom dodeljivanja prava prganizacije Mundijala 2018. Rusiji i 2022. Kataru, koju predvodi bivši američki advokat Majkl Garsija.

„Nadam se da će fudbal ponovo postati ono što jeste – zabavna igra, daleko od mita i korupcije“, rekao je Maradona koji će za venecuelansku televiziju komentarisati Mundijal u Brazilu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter