0
ATP

Đoković: Pokušaću ponovo sledeće godine

Objavljeno: 08.06.14 u 20:29

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ocenio je danas posle poraza od Rafaela Nadala da je uradio sve kako bi osvojio titulu na Rolan Garosu, ali da je Španac bio bolji.

djokovic-izjava

„Uložio sam maksimalan napor da dođem do titule, ali je Nadal danas bio bolji“, rekao je Đoković čestitajući španskom teniseru na devetoj tituli na Rolan Garosu.

Đoković nije mogao da sakrije suze u očima, dirnut ogromnim aplauzom pariske publike.

„Ovo je za mene bio izuzetno važan i emotivan turnir, pun uspona i padova, Zahvalio bih se publici koja je sa nama delila emocije tokom čitavog meča. Pokušaću ponovo do trofeja iduće godine“, poručio je Đoković.

Pobednik Rolan Garosa Nadal koji takođe nije krio emocije rekao je da mu je Đoković „najveći od svih protivnika“.

„Đoković je definitivno moj najvećii protivnik“, rekao je Nadal i poželeo srpskom teniseru da jednog dana i on osvoji titulu na Rolan Garosu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji gren slem titulu na Rolan Garosu, pošto je danas u finalu izgubio od Španca Rafaela Nadala sa 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Prvi teniser Srbije je imao sansu da uđe u istoriju kao osmi teniser svih vremena sa sva četiri gren slem trofeja u kolekciji, ali zbog očiglednih problema na fizičkom planu nije uspeo da ostvari toliko željeni cilj.

Đoković je odlično ušao u svoje drugo finale Rolan Garosa, poveo sa 1:0 u setovima, ali je potom neobjašnjivo izgubio na snazi i energiji i prepustio inicijativu Nadalu koji je do kraja nije ispuštao.

Španac je s druge strane ispoljio izvanrednu psihološku stabilnost i nije posustajao ni u trenucima kada je njegov veliki rival pokušavao da zapreti preokretom.

Nadal je konačno prelomio meč u šestom gemu četvrtog seta, kada je brejkom poveo sa 4:2, iako je Đoković odmah uzvratio i oduzeo servis Spancu. Međutim, bilo je očigledno da Srbin nije bio u potpunosti psihološki spreman za konačan trijumf u borbi za trofej.

Nadal je ostvario 23. pobedu u njihovom 42. međusobnom okršaju.

Španski teniser i svetski reket broj jedan osvojio je na Rolan Garosu 9. titulu, a ukupno 14. na gren slem turnirima, čime se izjednačio na drugom mestu svih vremena sa Amerikancem Pitom Samprasom.

Rekorder po broju gren slem titula i dalje je Švajcarac Rodžer Federer (17).

Nadal je osvojio ukupno 64. ATP trofej u karijeri i novčanu nagradu od 1,65 miliona evra, dok je Đokoviću pripalo 825.000 evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter