3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezdi preti izbacivanje u niži rang!

Objavljeno: 07.06.14 u 22:09

Izbacivanje iz evropskih takmičenja od strane UEFA nije poslednja nevolja koja je zadesila Crvenu zvezdu koja bi ukoliko u narednih nekoliko nedelja ne isplati dugovanja stranim fudbalerima koji su igrali za klub sa Marakane mogla da se suoči sa još ozbiljnijim sankcijama.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Naime, Disciplinska komisija FIFA će zasedati 6. jula povodom tužbe koju su protiv Crvene zvezde podneli Mirnes Šišić i Gžegož Bronovicki, igrači kojima nije isplaćen novac koji im prema ugovoru pripada, i ukoliko se ustanovi da je srpski šampion mogao bi da bude kažnjen oduzimanjem tri do šest bodova za sledeću prvenstvenu sezonu pa čak i sa izbacivanjem u niži rang takmičenja.

„Odluka UEFA da izbaci Crvenu zvezdu iz evropskih takmičenja na godinu dana potpuno je očekivana za svakog ko poznaje UEFA pravilnike i praksu u radu. Nova opasnost za Zvezdu je Disciplinska komisija FIFA, koja je otvorila spor protiv Zvezde zbog dugova prema nekoliko stranih igrača. To znači da klub može biti izbačen iz lige ili početi novu sezonu sa minus bodovima. Finansijska kazna je sigurna, a sve navedeno će se desiti ako ne plate dugove igračima“ – upozoravaju iz Sindikata Nezavisnost na čijem čelu je nekadašnji fudbaler Mirko Poledica.

Ukoliko FIFA presudi protiv Crvene zvezd Fudbalski savez će tu odluku, kakva god ona da bude, morati da sprovede u delo pošto je izvršna odnosno ne postoji pravo žalbe.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter