2
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Za Zvezdu bolje da ne ulaže žalbu na odluku UEFA?!

Objavljeno: 07.06.14 u 14:26

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i dugogodišnji funkcioner UEFA Dušan Maravić ocenio je da eliminacija crveno-belih iz evropskih kupova nije iznenađenje i upozorio rukovodstvo srpskog šampiona da dobro razmisli o žalbi, jer bi to samo moglo da oteža, već dovoljno tešku situaciju. 

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

“Ova situacija je posledica svega što se dešava nekoliko godina unazad. UEFA je primetila da se trošilo više para, nego što su prihodi i smatraju da to nije perspektiva evropskog fudbala. Oni ne žele da se klubovi još više zadužuju, a ne vraćaju stare obaveze. Žele ravnotežu, a Zvezda je više trošila i njeno izbacivanje iz Evrope nije iznenađenje. Nisu hteli više da čekaju, jer su ljudi iz Zvezde prevršili meru i smatraju da će im narednih godinu dana služiti da se konsoliduju, kako pravila nalažu“, rekao je Maravić Tanjugu.

On je dodao da je UEFA veoma razočaran ponašanjem Zvezde jer je ignorisala takvu organizaciju i da bi žalba mogla samo da oteža situaciju.

“To govorim iz iskustva provedenog u UEFA. Oni mogu da izađu sa svim podacima zbog čega je Zvezda izbačena i to bi mogao da bude problem. Kada donose odluke, oni dobro mere i nemaju ništa protiv nijednog kluba i saveza u Evropi. Potrebno je da klub analizira situaciju sa FSS i donese odluku da li da se žale“, naveo je Maravić.

Podsetimo, prvi čovek FSS Tomislav Karadžić veruje u pomilovanje crveno-belih.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. zašto da se ne žale? Igranje u Evropi donosi novac…Mislite li da će Gasprom da ostane u Zvezdi da bi se reklamirao po Srpskim selima? Oni hoće reklamu u Evropi, za to daju pare

    0
    0
    Odgovori
  2. А барцелона годинама игра ЛШ и то са преко 100 милиона евра дуговања!! Где је ту фер плеј? Зар они не морају да поштују законе УЕФА !!! Срамота европске куће фудбала!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter