0
Ostali sportovi

Vigins propušta Trku oko Francuske

Objavljeno: 07.06.14 u 09:41

Britanski biciklista Bredli Vigins saopštio je da ove godine neće učestvovati na Trci oko Francuske, osim ako se nešto „drastično ne promeni“.

932697-bradley-wiggins

Četvorostruki osvajač zlatne olimpijske medalje rekao je da je razočaran što neće biti izabran, jer njegov tim Skaj pravi ekipu oko Krisa Fruma, aktuelnog šampiona Tur d’Fransa. Vigins, koji je 2012. godine osvojio Tur d’Frans, nije prošle godine branio titulu zbog povrede.

„Tim je koncentrisan na Krisa Fruma i razočaran sam. Tokom proleća i zime sam izuzetno naporno radio, osećam da sam u formi, u kojoj sam bio pre dve godine. Kako sada stvari stoje, neću učestvovati na Turu“, rekao je Vigins, preneli su britanski mediji.

„Na nedavnim trkama sam se dobro osećao i bio sam spreman, ali u poslednjih nekoliko nedelja postalo je jasnije da, osim ako se nešto ne dogodi Frumu, neću biti na Turu. Razočaravajuće je pošto je ovo mogla da bude moja poslednja Trka oko Francuske“, dodao je on.

Vigins je rekao da su mu u ekipi rekli da se koncentriše na predstojeće Igre Komonvelta, koje su na programu krajem jula. „Shvatam da je biciklizam timski sport i da je najvažnije da Skaj pobeđuje“, istakao je Vigins.

Trka oko Francuske počinje 5. jula u Jorkširu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter