0
Auto Moto

Rozberg nadmašio Hamiltona, kreće prvi u Montrealu

Objavljeno: 07.06.14 u 20:25

Na trci Formule 1 za Veliku nagradu Kanade koja je na programu u nedelju od 20 sati po našem vremenu iz prvog startnog reda krenuće dvojac Mercedesa, ali za razliku od prethodnih nekoliko nadmetanja ovog puta je pol poziciju zaradio Niko Rozberg, a ne Luis Hamilton.

rozberg-monako-trening

Nemac je u poslednjoj rundi kvalifikacija odvezao najbrži krug i to u vremenu od 1:14,874 odnosno bio je brži za nepunu destinku od svog klupskog kolege Hamiltona koji je ostvario vreme od 1:14,953. Sa treće pozicije će krenuti aktuelni svetski prvak Sebastijan Fetel (1:15,548) u svom Red Bulu, a zanimljivo je da je Valteri Botas u Vilijamsu imao samo dve hiljaditinke slabije vreme kod Nemca.

Sa pete pozicije će krenuti drugi Vilijams odnosno Felipe Masa, iza njega je Danijel Rikardo, a među prvih 10 plasirali su se još Fernando Alonso (Ferari), Žan Erik Vernje (Toro Roso), Dženson Baton (Meklaren) i Kimi Raikonen (Ferari).

U generalnom plasmanu trenutno je vodeći upavo Niko Rozberg sa 122 boda, a prati ga Luis Hamilton sa 118 i praktično će samo njih dvojica odlučivati o šampionskoj tituli pošto Fernando Alonso koji je na trećem mestu ima samo 61 poen.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter