1
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Zatečen i FSS: Eliminacija Crvene zvezde predstavlja veliki udarac za srpski fudbal

Objavljeno: 06.06.14 u 19:29

Posle odluke UEFA o eliminaciji FK Crvena zvezda iz naredne sezone takmičenja na evropskoj sceni, FS Srbije izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti i bez izmena.

Podsetimo, Zvezda ima pravo na žalbu na ovu odluku u narednih deset dana.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

“Fudbalski savez Srbije je zatečen i pogođen informacijom da FK Crvena zvezda, šampion Srbije u sezoni 2013/14 i naš najtrofejniji klub, verovatno neće sledeće sezone imati pravo igranja u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona, a zbog kršenja finansijskog fer-pleja i danas donesene odluke o eliminaciji sa evropske scene u trajanju od jedne godine.

Bez namere da komentarišemo stavove prvostepenog organa UEFA koji su uticali na donošenje ovakve odluke, u postupku koji je trajao skoro godinu dana, želimo da izrazimo veliko žaljenje što milioni pristalica Crvene zvezde verovatno neće biti u prilici da vide svoj klub na toliko željenoj i očekivanoj sceni.

Uz to, FS Srbije izražava i iznenađenje činjenicom da je najavljeno pokretanje mogućeg disciplinskog postupka i protiv naše organizacije, a zbog izdavanja licence Crvenoj zvezdi za učešće u evropskim takmičenjima.

U tom smeru, uzimajući u obzir činjenicu da se nalazimo pod uslovnom kaznom zbog slične situacije iz prošlosti, teško stanje u kojem se Crvena zvezda nalazila godinama unazad, uticalo je na izdavanje licence za igranje u Evropi na granici prihvatljivih uslova.

Nikada nismo želeli da na bilo koji način budemo smetnja učešća Crvene zvezde na najvišoj sceni, svesni činjenice da je najbolji i najbrži put oporavka kluba učestvovanje u Evropi.

Eliminacija Crvene zvezde predstavlja veliki udarac za srpski fudbal, te apelujemo na sve fudbalske instance da pomognu Crvenoj zvezdi u žalbenom postupku pred nezavisnim Arbitražnim sudom u Lozani.“

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter